Asayiş
  • 28.7.2016 17:57

Fethullahçılar dün Uludere'de yaptıklarını bugün Ankara ve İstanbul'da yaptı

Şırnak’ın Uledere İlçesinde 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçaklarının PKK’lı teröristler sanarak bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin yakınları, takipsizlik verilen dosyanın yeniden açılması ile ilgili açıklamaları dikkatle izlediklerini söyledi. Mezarlıkta açıklama yapan aileler adına konuşan Veli Encü, "Roboski olayının fail ve sorumluların bir kısmı 15 Temmuz darbe girişimine de katılmışlar ve daha önce Roboskililere yaptıklarını Ankara ve İstanbul’daki insanlara da yapmışlardı" dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın 34 kişinin öldüğü Uludere olayı ile ilgili dosyanın darbe girişimi olayından sonra yeniden inceleneceği açıklaması Uludere’de yakınlarını kaybedenler tarafından dikkatle izlendi. Her Perşembe olduğu gibi bugün de mezarlıkta toplanan aileler adına açıklamayı Veli Encü yaptı. Encü, Uludere’de 34 kişinin öldüğü olayın mahkemelerden mahkemelere gönderilerek, iktidar vekilleri eliyle meclis raporlarında aklanarak, Anayasa Mahkemesi’nde bir iki evrak eksikliği bahanesiyle evrakı tamam olan mağdurların da talebi reddedilerek, verilen sözlerin aksine Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybedildiğini iddia etti.
 

Eski Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Erten gözaltına alındı

Veli Encü, yaşadıkları bu uzun süreç boyunca siyasi irade tarafından korunan fail ve sorumluların bir kısmının 15 Temmuz darbe girişimine de katıldıklarını ve daha önce Roboskililere (Uludere Ortasu) yaptıklarını Ankara ve İstanbul’daki insanlara da yaptıklarını belirterek, "Türkiye’nin batı yakasının 15 Temmuz akşamı, bizi daha iyi anlamış olduğunu umuyor ve bu duygudaşlığın tehlike atlatıldıktan sonra da sürmesini arzu ediyoruz" dedi.

Uludere olayında parmağı olan askerlerin darbe teşebbüsünden tutuklanmalarının ardından yeniden gündeme gelen Uludere davası hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın bu dava dosyasının yeniden açılabileceğini söylediğini ifade eden Encü, şöyle devam etti:
"BAKAN ALBAYRAK’IN BEYANI DİKKATİMİZİ ÇEKTİ"

"Kendisi Cumhurbaşkanı’nın damadı olduğundan bu beyanı herkes gibi bizim de dikkatimizi çekmiştir. Bunca zaman bizim bütün kapıları çalmamıza rağmen bir türlü üzerine gidilmeyen, failleri bulunmayan davamız yaşanan son süreçten sonra yeniden ele alınmaya başlandı. Yani aslında onca zaman talep ettiğimiz adaletin işin ucu kendilerine dokunduktan sonra farkına vardılar. Şimdi aradan geçen onca zamana rağmen, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere siyasi iradeye adaleti tesis etmek için geç de olsa bir fırsat doğmuştur. İsmi darbeye karışan ve karışmayan bütün sorumlu silsile için devletin yapması gereken bellidir: Devletin kayıtlarında her dakikası kayıtlı bir katliam işlenmiştir ve kimin hangi adımda sorumlu olduğu net bir şekilde ortadadır. Yerel askeri sorumlular ve Heron görüntülerini değerlendirip bombalama talimatı veren bütün silsile mahkeme önüne çıkarılmalı; Roboski ailelerimizin ve ailelerimizi temsil eden avukatlarımızın da dahil olduğu şeffaf, tarafsız ve bağımsız bir yargılama ile Roboski için geciken adalet bir an önce tesis edilmeli ve siyasi irade yaklaşık 5 yıldır fail ve sorumluları koruyup kolladığı için Roboskililerden ve kamuoyundan açıkça özür dilemelidir."

Güncellenme Tarihi : 28.7.2016 18:00

İLGİLİ HABERLER