Asayiş
  • 1.12.2015 11:56

Fethullahçılar itirafçı olmak için sıraya girdi

PDY’ye karşı kararlı süren operasyonlar sonrası çok sayıda örgüt elamanının itirafçı olmak için sıraya girdiği öğrenildi.


Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonların kararlı bir şekilde sürdürülmesi sonrasında örgütte çok sayıda örgüt elemanının itirafçı olmak için birbiriyle yarıştığı öğrenildi. Öte yandan soruşturmaların daha da derinleştirilmesiyle örgütün 2016 yılıyla birlikte bitişi olacak.

ÇÖZÜLME TAHMİNLERDEN HIZLI GELİŞTİ
İtirafçıların büyük bölümünün iş dünyasından, yargıdan ve emniyetten olduğu belirtildi. FETÖ’ye yönelik operasyonlarla ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren İçişleri Bakanlığı yetkilileri, özellikle son haftalarda örgütte ciddi bir panik yaşandığını vurguladı. Bakanlık yetkilileri, FETÖ’ye yönelik operasyonlar ve sonuçları hakkında şu bilgileri verdi: İş dünyasında çözülme tahminlerden hızlı gelişti. Örgüt çözülmesinden endişe ettiği elemanlarını apar topar yurtdışına çıkarmıştı. Şimdi onlardan Türkiye’ye dönüp ifade vermek için emniyete başvuranlar oldu. Birçok işadamı kendini kurtarmak için örgütün sırlarını ifşa etti.

ÖRGÜTÜN ŞİRKETLERİ
Kişiler üzerine gözüken ancak örgütün olduğu bilinen şirketlerin sahibi durumundaki çok sayıda işadamı şirketlerinin gerçek sahibinin kendileri olmadığı, şirketlerde kendilerine ait bir kuruşluk bile sermaye bulunmadığı konusunda ifade verdiler. Bu durumdaki şirketler tek tek inceleniyor. Önümüzdeki günlerde bu şirketlerin ne yapılacağına karar verilecek.
örgütün yargı ayağında tam anlamıyla bir çözülme yaşanıyor. Yargıtay, Danıştay ve kritik mahkemelerde görev yapan çok sayıda yargıç soruşturmayı yürüten emniyet yetkililerine kritik bilgiler verdi. Buna Sayıştay ayağı da dahil.

MİT DE DEVREDE
Atlının ortalıkta dolaşmasını ve soruşturmalarda geçmesini istemeyen yargı mensuplarından bazıları MİT’le temasta. MİT’e kritik bilgiler veren vargı mensupları ve işadamları var. Verilen bilgiler ışığında çalışmalar genişletiliyor.

EMNİYET’TE ÇÖZÜLME
Çözülme emniyette de yaşanıyor. Şu anda Silivri’de tutuklu bulunan emniyetçiler ara-sından bile itirafçılar var. İtirafçı polis şeflerinin verdiği bilgiler ışığında emniyet içinde yeni çalışmalar yapılıyor. İtirafçı polislerin verdiği bilgilerle daha önce Ergenekon davasından yargılananlara yıkılmaya çalışan birçok suçun gerçek failleri ortaya çıkacak. Bazı polisler, cinayet, şantaj, tertip kurma, mahkemeyi yanıltma, delil üretme gibi suçlardan yargı karşısına çıkabilir.

ÖRGÜT İTİRAFÇILARLA ÇÖKERTİLİYOR
Yargıdaki örgüt yapılanması, yargı mensubu itirafçıların verdiği bilgiler ve bugüne kadar hiç bilinmeyen itiraflarla dağıtılıyor. Örgütün finans kaynakları itirafçı işadamlarının bilgileriyle kurutuluyor. Örgüte kamudan aktarılan kaynaklara kimlerin aracı olduğu yine itirafçı işadamlarından sağlanıyor. Örgütün toplantılarına finansör olan kamu kuruluşları inceleniyor. Bunların bazıları aranın iyi olduğu dönemlerde bizzat Başbakandan ve bakanlardan geldiği için zamanlama olarak örgütle hükümetin arasının açıldığı 2013 sonrası baz almıyor.

2016 ÖRGÜTÜN BİTİŞ YILI
İtirafçı Örgüt mensuplarından elde edilen bilgiler ve yapılan soruşturmada ortaya çıkan deliller örgülü tamamen çökertecek kadar güçlü. Önümüzdeki dönemde peş peşe yeni dalgalar gelebilir, örgüte karşı operasyonlar arttıkça itirafçı sayısı da patlamış durumda. Yeni bilgiler soruşturmayı daha da derinleştiriyor. 2016 yılı Fethullahçı Terör Örgütü’nün bitiş yılı olacak.

(AYDINLIK)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER