Asayiş
  • 2.12.2016 11:28

FETÖ'nün Orta Karadeniz imamı yakalandı

Samsun'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla polis tarafından aranan 54 yaşındaki Said A. Ankara'da yakalanıp Samsun'a getirildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'nün Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla aranan ve Feza A.Ş.'e görev yapan Said A.'nın Ankara'da saklandığını belirledi. Kurulan özel ekip, 8 gün önce Ankara'ya giderek şüpheliyi Yeni Mahalle'de saklandığı evde yakalayıp Samsun'a getirdi. ByLock kullandığı da tespit edilen bölge imamı emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Güzel hatıralar bunlar. Allah razı olsun. Bakileştiriyorsunuz ya teşekkür ederiz" dedi.

Samsun Valiliği: 'FETÖ/PYD bölge imamı yakalandı'

Samsun Valiliği, 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişimine yönelik FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında "Orta Karadeniz Bölge imamı"nın yakalandığını duyurdu.

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari ve operasyonel çalışmalar sonucu örgütün Samsun’da bulunan tüm hücrelerini yöneten örgüt tarafından sözde vali olarak nitelendirilen il imamları daha önce deşifre edilmişti. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üst düzey imamlarına yönelik genişletilen çalışmalar neticesi yapılanmanın bölgelere ayrılarak yönetildiği, Orta Karadeniz Bölgesindeki birçok ilin de Samsun’a bağlı olarak yönetildiği, bölge merkezinin Samsun ili olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda örgütün ‘bölge imamı’ olarak görevlendirdiği yönünde bilgi elde edilen şüpheli şahsın Ankara’da bulunduğu tespit edilerek, Samsun KOM Şube Müdürlüğü'nce oluşturulan özel ekip tarafından Ankara Yenimahalle ilçesinde bulunan bir eve gece yarısı düzenlenen operasyonla yakalanarak Samsun’a getirilmiş, yürütülen tahkikat sonrası Samsun Adliyesine sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.

Yapılan çalışmalarda daha önce bölge imamı olarak çalışan bir kişinin daha tespit edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yine örgütün üst yapılanması ile ilgili yapılan çalışmalar neticesi daha önce bölge imamı olarak görevlendirilen bir şüpheli daha tespit edilmiştir. Yurt dışına kaçtığı anlaşılan şüpheli halen kaçak olarak aranmaktadır. Ankara’da yakalanan şüphelinin daha önceleri ‘Suriye ülke imamı’ olarak görevlendirildiği, Suriye’de meydana gelen olaylardan sonra Türkiye’ye döndüğü, bir dönem FETÖ/PDY tarafından oluşturulmaya çalışılan paralel yapı içerisinde Türkiye ‘Milli Eğitim’ yapılanmasının Türkiye geneli yapılan toplantılarına da katıldığı yönünde bilgiler elde edilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir.”

Güncellenme Tarihi : 2.12.2016 20:48

İLGİLİ HABERLER