Asayiş
  • 16.11.2017 17:19

FETÖ sanığı: Komutanım vur dese yine vururum

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davanın bugünkü duruşmasında savunma yapan sanık eski kursiyer pilot üsteğmen Resul Metin, “Pişman mısın?” sorusuna, “Pişman olduğum bir eylemim yok. Komutanım bana ‘uç’ derse uçarım, ‘dur’ derse dururum, ‘vur’ derse vururum” yanıtını verdi.

İTİRAFLARI REDDETTİLER

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada savunması alınan sanık eski kursiyer pilot teğmenler Ali Rıza Eken ile Mehmet Güngör, FETÖ mensubu oldukları, lise yıllarında örgütle tanıştıkları, cemaat evlerinde kalıp askeri liseleri tercih ettikleri yönündeki itiraflarını, işkenceyle alındığı gerekçesiyle reddetti. Saat 01.30 civarında, Başbakan Binali Yıldırım’ın, TSK’da bir grubun kalkışma içinde olduğu yönündeki açıklamaları radyodan dinlediğini anlatan Güngör, kısa süre sonra da dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abdin Ünal’ın üsse geldiğini, kendilerine “Kolay gelsin gençler” diyerek içeri girdiğini iddia etti.

"EŞİMLE TEHDİT EDİLDİM"

Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın, “Diğer sanık Ali Rıza Eken ile FETÖ üyesi olduğunuza dair aynı ifadeyi vermişsiniz, isimler bile aynı” demesi üzerine Güngör, “Beraber hazırladık, kurmaca olduğu için ifadelerimizde aynı şeyler var” savunmasını yaptı. Sorgu sırasında emniyet güçlerince işkenceye maruz kaldıklarını öne süren Güngör, “Birçok kişi işkence gördü. İşkence sonucunda bu ifadeyi verdim. Eşimle tehdit ettiği için bunları söylemek zorunda kaldım” iddiasında bulundu.

"PİŞMAN OLDUĞUM EYLEMİM YOK"

Daha sonra savunması alınan eski kursiyer pilot Resul Metin de hakkındaki tüm suçlamaları reddetti. İddianamedeki, “Ufuk Işık isimli kişinin kendisine mahrem abilik yaptığı” iddiasını da reddeden Resul Metin, FETÖ ile hiçbir irtibatı bulunmadığını ileri sürdü. Duruşma savcısının, “Bugün pişman olduğun, ‘keşke yapmasaydım’ dediğin bir durum var mı?” sorusu üzerine sanık Metin, “Pişman olduğum bir eylemim yok. Mutlak itaat gereği devletimin bana atadığı komutanım bana ‘Burada bekle’ derse beklerim, ‘uç’ derse uçarım, ‘dur’ derse dururum, ‘vur’ derse vururum” dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.11.2017 16:20

İLGİLİ HABERLER