Asayiş
  • 23.7.2016 00:59

FETÖ'nün okulundan askeri kamuflaj çıktı

Vali Mehmet Kılıçlar, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve diğer ilgililerle Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesinde tedavisi süren yaralıları ziyaret etti.

Darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulanan Kılıçlar, bir süre yaralılarla sohbet ederek, ilgililerden sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Bu sırada, yaralılardan Osman Aydın'ın 4 yaşındaki torunu Gökçen Buğlem Güler'in okuduğu Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiiri dinleyenleri duygulandırdı.

Vali Kılıçlar, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Kazan Belediye Başkanı Ertürk'le sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi.

Ertürk ve vatandaşların o gece Akıncı üssüne gittiğini anımsatan Kılıçlar, şöyle konuştu:

"Orada vatandaşımızın üstüne doğrudan uyarmadan ateş ettiklerini maalesef öğrendim. 9 vatandaşımız şehit oldu, 82 yaralımız var. Hepsi kurşunla yaralanmış. Yaralılarımızı ziyaret ettik, çok şükür yaralılarımızın durumu iyi. Hepsi 'aynı şey bir daha olsa yine gideriz' diyorlar. Vatan sevgisiyle dolu insanlarımız. Biz bu 15-16 Temmuz'da bu işi tersine çevirdiysek milletçe bunu başardık. Ankara'da da Kazanlılar destan yazdı, ben kendilerine çok teşekkür ediyorum."

Vali Kılıçlar, bir gazetecinin, Kazan'da FETÖ'yle bağlantılı bir eğitim kurumunda askeri üniforma bulunduğu yönündeki sorusuna ise "Tabii bu ihanet çetesinin icraatlarından biri. Şimdi emniyet müdürümüzün söylediğine göre, Samanyolu okulunda, buradaki okullardan birinde askeri üniformalar bulunmuş. Biz bu olayları takip ediyoruz. Bunların ne kadar iç içe olduğunu, devletin bu okulları kapatmakta ne kadar haklı olduğunu gösteren bir gelişme. Bu kadar ihanet içerisinde olabileceklerini kimse beklemiyordu ama bunlar gerçek yüzlerini 15 Temmuz gecesi gösterdi. Devlet de bunların gereğini yapacaktır." yanıtını verdi.

Kazan Belediyesi önünde "demokrasi nöbeti" tutanlara da hitap eden Kılıçlar, daha sonra Kazan Belediyesi 15 Temmuz Anı Defterini imzaladı.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2016 00:35

İLGİLİ HABERLER