Asayiş
  • 27.5.2015 13:42

Flaş.. Adliyedeki CASUS yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HSYK üyeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ile İstanbul Sulh Ceza Hakimlerine sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret ve tehditlerde bulunan Twitter hesabı "AnatoliaHack"in kullanıcısı yakayı ele verdi.

Ankara Başsavcısı Harun Kodalak'ın makam odasına gelerek fotoğraf çektiği anı güvenlik kameralarına yakalan Ahmet D.'nin daha önce Adliye'de İcra Müdürlüğü'nde çalıştığı ancak bir süre önce meslekten ihraç edildiği öğrenildi. Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi tarafından Polatlı'da yapılan operasyonla gözaltına alınan Ahmet D., savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 
Tehditçi hacker kameralara yakalandıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HSYK üyeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ile İstanbul Sulh Ceza Hakimlerine sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret ve tehditlerde bulunan Twitter hesabı "AnatoliaHack"in kullanıcısı yakayı ele verdi. Şüpheli Ahmet D., Başsavcı Harun Kodalak'ın makam odasının bulunduğu koridordaki güvenlik kameralarına da yakalandı.


Deşifre oldu
Ankara Emniyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere yargı mensuplarına Twitter üzerinden hakaret ve tehditler savuran "AnatoliaHack" isimli kullanıcıyı takibe aldı. Yaptığı araştırma neticesinde hesabın kim tarafından kullanıldığını tespit eden Terörle Mücadele Şubesi, operasyon için düğmeye bastı. Polatlı'da yakayı ele veren Ahmet D. isimli şüphelinin, daha önce Adliye'de İcra Müdürlüğü'nde çalıştığı ancak bir süre önce meslekten ihraç edildiği öğrenildi.
Redhack ile bağlantı kurmuş
Savcılıkta verdiği ifadesinde, meslekten ihraç edildikten sonra adli yazılım programı hazırlamak konusunda kendisini geliştirmek için inspeak kullanıcı adıyla beyazorg, Türk Hack team isimli sitelere üye olduğunu söyleyen Ahmet D., aynı kullanıcı adıyla Redhack hacker grubu ile bağlantı kurduğunu kaydetti. Redhack tarafından kendisine DDOS programı gönderilerek Türk Hava Yollarına siber saldırı yapmasının istendiğini bildiren Ahmet D., programı kullanarak denileni yaptığını ancak siber saldırıda başarılı olup olmadığını bilmediğini ifade etti. "AnatoliaHack" isimli Twitter hesabının kendisine ait olmadığını öne süren Ahmet D., "Benim örgütle işim olmaz, paralel yapıyla ilgili yok" iddiasında bulundu.
Fotoğraflar telefonundan çıktı
Savcılık ifadesinde "AnatoliaHack" isimli hesabın kendisinin olmadığını iddia eden Ahmet D.'nin telefonunda yapılan incelemede ise hesaptan paylaşılan fotoğrafların bulunduğu ortaya çıktı. Öte yandan şüphelinin evindeki aramalarda bulunan ajandanın içerisinde birçok bürokrat ve siyasetçinin cep telefon numaralarının yer aldığı öğrenildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ahmet D.'nin irtibatlı olduğu kişileri araştırılıyor.
 

 

Twitter'dan paylaştığı fotoğraflar telefonundan çıktı.

 


Başsavcının odasını çekti
AnatoliaHack hesabı 19 Mayıs 2015 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ın makam odasının girişine ait fotoğraflarını yayınlamıştı. Fotoğrafın altına ise "Ben ağayım paşayım diyenler kapıları kilitlemişler, toplantılar yapıyorlar. Ank. C. Başsavcısı Harun Kodalak, makamının girişine özel güvenlikleri de koysan, özel kilitli giriş kapıları da yapsan inindeyiz" şeklinde tehditkar ifadeler yazmıştı.


 

 

Savcıların makam odalarını görüntüledi.

 


Güvenlik kameralarına yakalandı
Şüpheli Ahmet D., Başsavcı Harun Kodalak'ın makam odasının bulunduğu koridordaki güvenlik kameralarına da yakalandı. Eşi ile birlikte Kodalak'ın makam odasının bulunduğu koridora giren Ahmet D.'nin elinde telefon olduğu görülüyor. Bir yandan güvenlik görevlileriyle konuşan Ahmet D., bir yandan da makam odasının girişinin fotoğrafını çekiyor. Ahmet D., daha sonra da kendisini çıkarmaya çalışan güvenlik görevlilerinin fotoğrafını çekiyor. Ahmet D., söz konusu fotoğrafları ise daha sonra AnatoliaHack hesabından paylaşıyor.
Bakanlığa da gitmiş
Adalet Bakanlığı'na giderek burada da güvenlik görevlilerini çektiği belirlenen Ahmet D.'nin kullandığı twitter hesabından daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren birçok paylaşım yaptığı görüldü. Ayrıca aynı hesaptan hakim ve savcıları da hedef alan paylaşımlar yapıldığı belirlendi.
 

  •  
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:12

İLGİLİ HABERLER