Asayiş
  • 10.11.2009 11:23

FLAŞ... CUMHURİYET GAZETESİ SALDIRISIYLA İLGİLİ ŞOK İFADE !

Ergenekon Ana Davası ile birleştirilen Danıştay Suikasti Davası'nın tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması işini davanın tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün atılan bombaları da eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in verdiğini iddia etti. Osman Yıldırm, "Bunların üstünde ki kişi Şener Eruygur'dur, Hurşit Tolon'dur, Fikri Karadağ'dır" dedi.

Savunmasının ardından eski ifadeleri ve Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahakemsi'ne gönderdiği dilekçesini okunan Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması ile ilgili bölümün doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Mahkemeye gönderdiğim o dilekçe de Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılmasına ilişkin eylemimi inkar ettim. Söylediğim herşeyin arkasındayım. Ataşehir toplantısından önce yapılan toplantıda Veli Küçük işi verdi. Ataşehir'de yapılan toplantıda ise Muzaffer Tekin bana iki tane, Alparslan Arslan'a da bir tane bomba verdi. Ataşehir toplantısına Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan, Orhan Kadı ve Hüseyin Görüm'ün yeğeni de katılmıştı. O toplantıda fazla kalmadım. En fazla 5-10 dakika. Girdim, bombaları ve çıktım. Beni Ataşehir'e götüren kişinin ismini bilmiyorum. Fotoğrafını da basında hiç görmedim. Ama fotoğrafını gösterirseniz tanırım. Beşiktaş'ta Alparslan Arslan'ı kimin yanına bıraktım. Beşiktaş'ta kimin yazıhanesi var? Veli Küçük'ün yazıhanesi var. Her bombalama sonrası onu Beşiktaş'a götürüp oraya bıraktım. Muzaffer Tekin ile sürekli beraberdi. Alparslan Arslan, İsmail Paker'den habersiz hareket etmiyordu."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:07

İLGİLİ HABERLER