Asayiş
  • 12.3.2005 00:17

FLAŞ.. FLAŞ.. SEDAT PEKER TAHLİYE EDİLDİ

FUNDA KESKİN
İSTANBUL (İHA) - İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çetelere yönelik yürüttüğü "Kelebek Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan Sedat Peker ile kardeşleri Atilla ve Vedat Peker'in de aralarında bulunduğu 71 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Yaklaşık 12 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, Vedat Peker ile avukatlar Şirin Berk ve Çağatay Özdemir'in de aralarında bulunduğu 17 kişinin tahliyesine karar verdi.


İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, aralarında Sedat Peker, Vedat Peker ve Atilla Peker'in de bulunduğu 26 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar, mahkemeye çağırılmadıkları için adliyeye gelmedi. Saat 11.00'da başlayan duruşma, saat 23.50 sıralarında sona erdi. Yaklaşık 12 saat süren duruşma sonunda Vedat Peker ile avukatlar Şirin Berk ve Çağatay Özdemir'in de aralarında bulunduğu 17 kişinin tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. "Adam kaldırma suretiyle gasp", "gaspa teşebbüs", "özel evrakta sahtekarlık" ve "2 kez tehdit" suçlarını işlediği gerekçesiyle 21.5 yıldan 62 yıla kadar hapsi istenen Sedat Peker, duruşma sonrasında "akrep" diye tabir edilen zırhlı araçla cezaevine götürüldü. Araç, basın mensuplarının görüntü almaması için adliye kapısına kadar yanaştırıldı.


Sedat Peker'in, duruşma bitimini adliye dışında bekleyen yakınları, tahliye kararını alkışlarla kutladı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:16

İLGİLİ HABERLER