Asayiş
  • 29.11.2011 15:58

GAZİANTEP'TE KCK OPERASYONU: 20 GÖZALTI!

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir yıldır takibe aldığı yasadışı faaliyetlerde bulundukları ileri sürülen kişilere yönelik özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyon düzenlendi. Çok sayıda eve gerçekleştirilen baskınlarda, KCK’nın gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi’ne mensup oldukları ileri sürülen ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 2’si kadın 20 kişi gözaltına alındı. Bu kişilere ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.
Şüphelilerin kenar semtlerde terör örgütünün propagandasını yaptıkları, bazı kişilere molotofkokteyli ve havai fişekle eylem konusunda eğitici bilgi verdikleri ileri sürüldü. Şüphelilerin ayrıca örgüte eleman kazandırma çalışmalarında bulundukları, polis ve belediye araçlarına molotofkokteyli saldırı gerçekleştirdikleri kaydedildi.

Örgütün sözde Gaziantep sorumlusu M.N.’nin de aralarında bulunduğu şüphelilerin, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın cezasının ev hapsine çevrilmesi konusunda eylem düzenlenmesi için faaliyette bulundukları da iddia edildi.
Şüpheliler, polisteki sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER