Asayiş
  • 30.6.2016 09:29

Geçen ay bu fotoğrafı sosyal medyada paylaşmış...

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Haznedaroğlu'nun 10 gün sonra evleneceği öğrenildi. Haznedaroğlu'nun havalimanında çalıştığını belirten kayınvalidesi, damadının mesai bitimi sonrası servis beklerken saldırının gerçekleştiğini söyledi. Hayatını kaybedenlerden TGS Yer hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır'ın sosyal medyada paylaştığı mesaj ise okuyanları duygulandırdı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden geçtiğimiz sene mezun olan Muhammed Eymen Demirci (25) iş bulamayınca, Beyza ve Betül isimli kardeşlerinin eğitimine destek olmak için bundan 1.5 ay önce Atatürk Havalimanı yer hizmetlerinde işe başlamış, yeni kıyafetiyle fotoğraf paylaşmış. Öğretmen Hüseyin Tunç kardeşlerini okutuyordu. Dayısı, "Patlamada bir şey olmamış. Kaçarken taramışlar çocuğu” dedi.

 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali girişinde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerle ilgili kahreden hayat hikayeleri ortaya çıkıyor...

10 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ OLACAKTI

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

Saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Haznedaroğlu'nun 10 gün sonra evleneceği öğrenildi. Haznedaroğlu'nun kayınvalidesi damadının havalimanında çalıştığını söyledi, "Mesai bitimi saatinde kapı önünde servis beklerken. Arkadaşları yaralı, kendisini de kaybettik. Mesaiye kalsalar çıkmayacaktı o çocuklar oraya. 10 gün sonra düğünü vardı ne yazık ki" şeklinde konuştu.

"DURUMUNUN AĞIR OLDUĞUNU ARKADAŞI VASITASIYLA ÖĞRENDİK"

Haznedaroğlu'nun nişanlısının akrabası olan Tayyar Işıksaçan ise "Akşam önce yeğenim nişanlısına telefonla ulaşmaya çalışıyor. Saat 12'ye kadar telefon etti, irtibat sağlanamıyor. Annesine telefonla irtibat kuramıyorum, mesaisi bitti mutlaka beni araması gerekiyordu derken, sanıyorum hastaneye götürüldüğünde iş yerinden arkadaşlarına ulaşıyorlar. İlk önce şirkette çalışan bir arkadaşı vasıtasıyla durumunun ağır olduğunu öğreniyoruz. Taksiciye ulaşıyorlar sonra, taksici elindeki fotoğraftan 'ben götürdüm, durumu çok ağırdı hastaneye bıraktım' deyince öğrendik" dedi.

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda yaşamını yitiren 28 yaşındaki Gülşen Bahadır'ın cenazesi dün toprağa verildi. Terör saldırısında hayatını kaybeden yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services (TGS) personeli Bahadır'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Bakırköy'deki Yenimahalle Camisine getirildi. Bahadır'ın babası emekli polis memuru Nuri Bahadır, taziyeleri kabul ederken, annesi Fahriye Bahadır zaman zaman fenalık geçirdi.  Bahadır'ın yakınlarının sarılarak gözyaşı döktüğü tabutunun başında, dedesi de tören boyunca sandalyede oturdu.  

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...
 
"HAYATIM BOYUNCA HİÇ SAVAŞMADIM

Gülşen Bahadır, sosyal medya hesabından bir hafta önce paylaştığı yazıda, " Savaşmıyorum, direniyorum,seviyorum" diye yazmıştı. Bahadır takipçileriyle paylaştığı uzun yazısında, "Hayatım boyunca hiç savaşmadım ben,ama hiç.Ne istediklerimi almak için,ne kendim için,ne sevdiklerim için,ne hayatın bana vermedikleri için,ne de haksılığa uğradığım için.Gücüm olmadığından değil tercih etmediğimden.Ben tercihimi direnmekten yana kullandım çünkü savaşın hiç bir getirisi olmadığna inanıyorum.Savaşta kazanan yok sadece kaybedilenler var, geride kalıp hatırlanan tek şey onlar hep bunu gördüm" diye yazdı.

 

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

"TARAMIŞLAR, KAÇAMAMIŞ..."

Saldırıda hayatını kaybedenlerden Hüseyin Tunç’un (28) hayat hikayesiyle ilgili yürek burkan detaylar ortaya çıktı. Kağıthane Gültepe Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapan Tunç’un 5 yaşında yetim kaldığı, 3 kardeşinin olduğu, öğretmenlerinin maddi ve manevi desteğiyle okutulduğu öğrenildi. 4 yıllık öğretmen olan Tunç, yetim kardeşlerini okutuyordu.

“SOKAKLARDAN EKMEK TOPLAYARAK BÜYÜTTÜM”

Anne Gülsen Tunç “Ben onu yetimlikle büyüttüm, sokaklardan ekmek toplayarak büyüttüm. Yetimdi, büyüttüm. Topladım, yedirdim, giydirdim, okuttum ben yavrumu. Ekmek sahibi ettim, ekmeğini yemeye koymadılar” şeklinde konuştu.Tunç, oğluyla arasında geçen son diyalogdan da bahsederek, “Havalimanı’nda öğretmen arkadaşları varmış. Okuldan geldi, biraz uyudu, kalktı. Oğlum, ‘Anne, havalimanında arkadaşlarım var. Yarın açılışımız var. Almaya gideceğim’ dedi. ‘Oğlum, gitme’ dedim. ‘Anne, gider gelirim. Ne olacak?’ dedi, gitti. Gitti, daha da gelmedi” dedi. Hüseyin Tunç’un dayısı Zekeriya Sivriuzun ise yeğeninin vurularak öldürüldüğünü belirterek, “Vurmuşlar. Taramışlar. Kaçıyormuş, patlamada bir şey olmamış. Kaçarken taramışlar çocuğu” şeklinde konuştu.

EN SON 2-3 GÜN ÖNCE KONUŞTUK

Hain saldırıda hayatını kaybeden taksici Mustafa Bıyıklı'nın kızı Öznur Buzakçı da Adli Tıp Kurumu önünde babasının cenazesini bekledi. Öznur Buzakçı, "Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Bir sürü insanın canı yandı. Şu mübarek günde herkesin canını yaktılar. Böyle bir adalet yok" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Babasıyla en son birkaç gün önce görüştüğünü ifade eden Buzakçı, "En son 2, 3 gün önce görüştük. Yemek yedik içtik. Ondan sonra da bir daha göremedik. Olaylar olunca aramaya başladık. Baktım telefonu açmıyor, direkt Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gittik. Buraya geldik, sabaha kadar bekledik. Burada olmasını istemiyordum, ama burada çıktı" şeklinde konuştu.

 

YAŞAMINI YİTİRENLERİN BAZILARININ İSİMLERİ ŞÖYLE

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

İSTANBUL Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden geçtiğimiz sene mezun olan Muhammed Eymen Demirci (25) iş bulamayınca, Beyza ve Betül isimli kardeşlerinin eğitimine destek olmak için bundan 1.5 ay önce Atatürk Havalimanı yer hizmetlerinde işe başladı. Eymen, işe girişindeki yaşadığı mutluluğunu işin ilk günü takım elbiseleri ile çektirdiği selfieyi arkadaşına yollayarak paylaştı. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Muhammed Eymen Demirci Başakşehir Ahmet Yesevi Cami’nde kılınan ikindi namazına müteakip cenaze namazının ardından Kayabaşı mezarlığında toprağa verildi. Cenazede baba Nazım Demirci ve anne Yurdagül Demirci ile kız kardeşleri taziyeleri kabul etti. Cenazeye Eymen’in yakınları, okul ve mesai arkadaşları, vatandaşların yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı. Avluya sığmayan vatandaşlar cenaze namazının ardından tabutu omuzlayarak cenaze aracına kadar taşıdı. Araç daha sonra Kayabaşı Mezarlığı’na defnedildi.

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

Tercüman olan Ertan An, evli ve bir çocuk babası. Gezdirdiği turistleri havalimanına getirdiğinde patlamada can verdi. Eşi 6 aylık hamileydi.

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

Çağatay Çöl Kontuar görevlisiydi, 27 yaşındaydı...

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

51 yaşındaki taksici Mustafa Bayraklı... Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden taksi şoförü Mustafa Bıyıklı, Esenyurt İmam-ı Azam Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.  Tabutun başında kardeşi için Yasin'i Şerif okuyan ağabey Muhammet Bıyıklı gözyaşlarına boğuldu.

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

Kontrol memuru 32 yaşındaki Adem Kurt’un cenazesi, ailesi tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınarak Bursa’ya getirildi.

Merkez Yıldırım İlçesi Arabayatağı Mahallesi Doğan Sokak’taki evinin önüne getirilen Adem Kurt’un cenazesi, burada helallik alındıktan sonra Arabayatağı Merkez Camii’ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Recep Altepe, Yıldırım Belediyesi Başkanı AK Partili İsmail Hakkı Edebali, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, çok sayıda polis müdürü ve yakınları katıldı. Emekli polis memuru baba Mehmet Kurt, cenaze namazı sırasında Bursa Valisi ile Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yanında durdu. Adem Kurt’un cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Arabayatağı Mezarlığı’na götürülüp toprağa verildi.

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

Yer hizmetlerinde görevli olan evli çift Mahmut Çizmecioğlu ve Zeynep Çizmecioğlu da kayıp canlar arasında.  Yer Hizmetleri Servis Şefi Mahmut Çizmecioğlu, Avcılar’da düzenlenen törenle toprağa verildi. Canlı bombalardan birisinin hedefi olan iki yıllık evli Mahmut Çizmecioğlu için Cihangir Mahallesi’ndeki İGC Camii’nde ikindide tören düzenlendi. Törene, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve Şanlıurfa’nın köklü Çizmecioğlu ailesinin yakınları katıldı. THY Eski Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu’nun amcasının oğlu Mahmut Çizmecioğlu’nun cenazesinde annesi ve 1 çocuk annesi eşi ayakta durmakta zorlandı.

1.5 ay önce bu fotoğrafı paylaşmış...

Bir otelde çalışan ve tercümanlık yapan Murat Güllüce, turistleri havalimanına getiriyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 30.6.2016 09:36

İLGİLİ HABERLER