Asayiş
  • 26.8.2016 00:43

Gülen'in akrabası KPSS hırsızını yakalattı

Gülen'in akrabasına KPSS sorularını gösteren kişi tutuklandı

FETÖ soruşturmasında, adı Fetullah Gülen'in akrabası Muhammet Sait Gülen'e 2010 KPSS'den önce "sınav sorularını gösteren kişi" olarak geçen Özcan Solmaz ile birlikte 2 kişi tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet BaşsavcılığınınFetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında 2 kişi daha tutuklandı. Bunlardan Özcan Solmaz'ın ismi, geçen haftalarda tutuklanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası Muhammet Sait Gülen'in beyanında, 2010 KPSS'den önce kendisine "sınav sorularını gösteren kişi" olarak geçiyordu.

FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan şüpheliler Solmaz ile Erdoğan Girit, Meryem Girit ve Hanife Kübra Solmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından polisler eşliğinde adliyeye getirildi. Savcının tutuklanmalarını talep ettiği şüphelilerden Özcan Solmaz ve Erdoğan Girit, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Kadın şüpheliler ise yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Şüphelilerden Özcan Solmaz'ın ismi, geçen haftalarda tutuklanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası Muhammet Sait Gülen'in savcılık ifadesinde geçiyordu.

Gülen, ifadesinde, fotoğraflardan teşhis ettiği Solmaz'ı "Sait" kod adıyla bildiğini belirterek, Solmaz ile Erzurum'da 3-5 kez cemaate ait evlerde görüştüğünü bildirmiş ve şunları söylemişti:

"Odada 'Sait' isimli şahısla kaldık. Sait bana, 'Sana bir şeyler göstereceğim ama bunu kimseye söylemeyeceğine dair yemin edeceksin' dedi. Ben yemin ettikten sonra, yanında bulunan siyah renkli çantanın içinden kağıtlar çıkardı. Kağıtlardaki soruların yaklaşık 1 hafta sonra yapılacak 2010 KPSS-Lisans Sınavı'na ait Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine ait sorular olduğunu ve bunları ezberlememi söyledi. Ben de soruları alıp incelemeye başladım. Sorular bilgisayar ortamında hazırlanmıştı ve sınavda çıkacak haldeydi. Cevaplar arasında doğru olan cevap şıkkı yuvarlak içerisine alınarak işaretlenmişti. Sınavda çıkan sorular, gerek Sait, gerekse Muharrem Var isimli şahısların bana sınav öncesi göstermiş olduğu soru ve cevaplarla birebir aynıydı. Bu nedenle kolayca cevaplandırdım."

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'ye yönelik soruşturması kapsamında 16 avukat daha gözaltına alındı.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2016 01:05

İLGİLİ HABERLER