Asayiş
  • 19.10.2011 01:58

GÜROYMAK'TAKİ HAİN SALDIRIDA İLGİNÇ BAĞLANTI!..

Bölgenin en huzurlu ve sakin illerinden biri olarak bilinen Bitlis’te son zamanlarda yaşanan eylemler dikkat çekiyor.Son yıllarda fazlaca terörist saldırı yaşanmayan Bitlis, birden bire terör örgütünün saldırı alanı haline geldi.
Güroymak ilçesi, sadece dünkü 5 polisin şehit olduğu hain saldırıyla gündeme gelmedi.
Geçtiğimiz günlerde Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu’na düzenlenen terörist saldırıda kullanılan araç Güroymak ilçesi Yukarı Kolbaş köyü yakınlarında terk edilmiş olarak bulundu.
34 plakalı araçta parmak izi incelemesi başlatılırken, saldırıyı gerçekleştirenlerin 5 kişi olduğu tahmin ediliyor.O hain saldırıda Polis okulu öğrencisi Arslan Akkaya şehit düştü.
21 Eylül'de gerçekleştirilen hain eylemden sonra Güroymak ilçesi yakınlarında izlerini kaybettiren 5 terörist, yaklaşık bir ay sonra tekrar ortaya çıktı.
Teröristlerin bu kez de hedefi polisler oldu.
Her ay hemen aynı tarihte poligona atış eğitimine giden polisler pusuya düşürüldü.Teröristler polislerin o yoldan ne zaman geçeceklerini ne zaman döneceklerini bilerek yolun kenarına tahrip gücü çok yüksek bomba yerleştirdiler.Bombanın patladığı yerde 2 metre derinliğinde bir çukur açılması, bombanın tahrip gücünün ne kadar yüksek olduğunu gösterdi.
Patlama o kadar şiddetliydi ki zırhlı araç teneke gibi yırtıldı.İçindeki 5 polis şehit oldu.
Bu saldırıda dikkat çeken başka bir nokta ise polislerin hemen arkasından gelen kamyonet.Teröristler bombasının bir mayın olmadığı uzaktan kumandalı bir bomba olduğu vali tarafından açıklandı.Yani teröristler polisleri gözle takip ederek bombayı patlattılar.Patlatırken de hemen arkasında bulunan kamyonettekileri bile acımadılar.
5 şehit verdiğimiz bu hain saldırının bilançosu da ağır oldu.5'i polis toplam 8 ölü.

ŞEHİT VE YARALILARIN KİMLİKLERİ

Saldırıda polis memurları Şaban Kılıçaslan, Bülent Emen, Volkan Sabaz, Kamran Ercan ve Yalçın Demir şehit oldu.

Olay yerinde bulunan siviller Resul Eraslan, Ferit Eraslan ve kızı Hiramus Eraslan yaşamını yitirdi. Deniz Eraslan, Esra Eraslan ve Mihriban Eraslan da yaralandı.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

CUMHURBAŞKANI GÜL BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5 polisin şehit olduğu, 3 sivilin hayatını kaybettiği Güroymak'taki patlamayla ilgili olarak Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'dan bilgi aldı.

TÜM PARTİLERDEN TERÖRE KINAMA

Bu arada Ak Parti, CHP, MHP ve BDP, TBMM Genel Kurulu'nda Bitlis'teki hain saldırıyı kınadılar.

VALİ YILMAZ: KABLOLU BİR PATLAYICI KUMANDAYLA PATLATILDI

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Güroymak ilçe girişinde menfeze döşenen kablolu bir patlayıcının, uzaktan kumandayla patlatıldığını belirtti. Yılmaz, olayın ardından bölgede geniş çaplı hava ve kara operasyonları başlatıldığını ifade etti.

Saldırı sonrası TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e başsağlığı mesajı gönderdi.

DİYARBAKIR-BİNGÖL KARAYOLUNDA PATLAYICI

Öte yandan; Diyarbakır-Bingöl karayoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerince imha edildi. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerince dün icra edilen arazi taraması faaliyeti esnasında Diyarbakır-Bingöl karayolunun 95. kilometresinde terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanmış, çivi ve mutfak tüpü ile güçlendirilmiş birbirinden ayrı 2 el yapımı patlayıcı madde bulunduğu belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:02

İLGİLİ HABERLER