Asayiş
  • 27.12.2014 22:03

Hakkari savaş alanına döndü

 Atılan molotoflar bir polis zırhlı aracına isabet etmesi sonucu alev alan araç, Toma aracıyla güçlükle söndürülebildi.

Hakkari’de , Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il Örgütü tarafından Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) 3'üncü yıl dönümü nedeniyle meşaleli yürüyüş düzenlendi.Yürüyüşten yarım saat sonra mahallelerde yola barikat kurup ateş yakan 100 kişilik gösterici grup, polis panzerlerine ses bombası , molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Atılan molotoflar bir polis zırhlı aracına isabet etmesi sonucu alev alan araç, Toma aracıyla güçlükle söndürülebildi.

POLİS ARACI ATEŞE VEDİLDİ. 
Yürüyüşten yarım saat sonra Hakkari'nin Kıran ve Berçalan Mahallelerinde bir araya gelen 100 kişilik gösterici grup, yola barikat kurup ateş yaktı. Göstericiler olay yerine gelen polis panzerine ses bombası, molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Valilik civarında atılan molotof kokteylleri bir polis akrebine isabet etti. Alev topuna dönen polis aracı, olay yerine gelen Toma aracı, itfaiye ekibi ve polis ekiplerinin yangın tüpüyle 10 dakikada ancak söndürülebildi.Bu sırada araçta bulunun Polis memuru, ölümden döndü. Hasarg ören araç daha sonra olay yerinden valilik önüne götürüldü. Aynı saatlerde kıran Mahallesi Cezaevi kavşağında bir araya gelen 50 kişilik başka bir grup, Kıran Mahallesindeki Cezaevi asker kuleleri ve il Jandarma Alay Komutanlığı binasına molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericileri gaz bombası ve tazyikli su atarak dağıttı. Polisin göstericilere attığı gaz bombası yakındaki bir iş yerine isabet etti. İş yeri camları kırılırken, iş yeri sahibi de zor anlar yaşadı.

DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçci, Emine Berivan Akboğa, Hakkari Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, Hakkari Kent Meclisi Eş Başkanları kazım Kurt, Perihan Kahraman'ında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, ellerindeki 'Türkçe ve kürtçe yazı bulunan 'Roboskiyi unutmadık. Unutturmayacağız' pankartı ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesinden Bulvar caddesine kadar yürüyüp sık sık Rosboski lehine sloganlar atan grup, daha sonra basın açıklamasının yapılacağı Belediye binası önüne geldi. Burada Kürtçe Çarka soreşi marşının okunmasının ardından grup adına basın açıklamasının metni DBP Gençlik Meclisi üyesi Tekoşer Kaynak tarafından okudu.
Kaynak, "3 yıl önce Şırnak’ın Uludere ilçesi Roboski köyünde yapılan hava saldırısı sonucu 34 kişi hayatını kaybetmişti. Katliamın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen tek biri soruşturma açılmamış, faillere yönelik tek bir hukuki işlem başlatılmamıştır. Bu da katliamı kimin eliyle , kimin planlamasıyla yapıldığının en aşikar göstergesidir." dedi

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:19

İLGİLİ HABERLER