Asayiş
  • 30.7.2016 09:33

Hakkari'de çatışma: 8 şehit, 25 yaralı

Alınan bilgiye göre, Çukurca-Hakkari Karayolu Doğanlı bölgesinde, terör örgütü PKK mensupları, yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırdı.

8 ASKER ŞEHİT OLDU

Gece saatlerinde ilk belirlemelere göre 5 askerin  şehit olduğu açıklanmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile yaralanan üç askerin daha şehit olduğunu duyurdu.

TSK'dan yapılan açıklamada, "29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında yaralanan üç kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş (toplam 8 şehit), ilk anda irtibat kurulamayan bir silah arkadaşımız yaralı olarak bulunmuş, ayrıca çatışmaların devamında ondokuz kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

 25 ASKER YARALI

"Bölgedeki söz konusu çatışmada yaralanan toplam yirmi beş kahraman silah arkadaşımızın hastanede tedavilerine devam edilmektedir" denilen açıklamada, "Müteakiben bölgede icra edilen hava destekli operasyonda, sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.  Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

 

Çatışmanın devam ettiği bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

 Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

TSK: 35 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda 35 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "30 Haziran 2016 tarihinde gece yarısından hemen sonra Hakkari/Yüksekova, Beybuta T. Üs Bölgesine, 3 ayrı grup halinde sızma girişiminde bulunan BTÖ mensubu teröristlerin, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilmesi üzerine düzenlenen hava harekatı sonucunda 23, kara harekatında ise 4 olmak üzere toplam 27 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çukurca bölgesindeki çatışmalarda etkisiz hale getirilmiş olan 8 BTÖ mensubu terörist ile birlikte toplam şu ana kadar 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Güncellenme Tarihi : 30.7.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER