Asayiş
  • 28.11.2014 10:46

Hamile eşini öldürüp Kuzey Irak'a kaçtı


Hamile eşini öldüren zanlı yakalandı

 
İHA
Adana'da, 14 yaşında evlendiği bir çocuk annesi hamile eşini öldüren katil zanlısı koca yakalandı. Zanlı adliyeye sevk edilirken "Her gün şerefsiz yaşamaktansa bir gün şerefli ölmek lazım" dedi.
 
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Akkapı mahallesinde 10 Eylül 2014 günü meydana geldi. İddiaya göre, Burcu Çiftçi (19) beş yıl önce 14 yaşında Mehmet Çiftçi (27) ile evlendirildi. Bu evlilikten çiftin bir yıl sonra Mısra ismini verdikleri kız çocukları oldu. Ancak, bir süre sonra çift arasında karşılıklı kıskançlık yüzünden tartışmalar başladı. Yaşanan tartışmalardan dolayı genç kadın sık sık baba evine gidip orada kalmaya başladı. Genç kadın öldürülmeden bir ay önce yine kıskançlık yüzünden aralarında tartışma çıkınca çift, birbirini başka erkek ve kızlarla gezmekle suçladı. Bunun üzerine Burcu Çiftçi çocuğunu alıp baba evine gitti. Dört aylık hamile olan Burcu Çiftçi, 8 Eylül 2014 günü evine geri döndü.
 
KIZININ YANINDA İNFAZ ETTİ
 
Ancak karı-koca arasında yine kıskançlık yüzünden tartışma çıktı. Mehmet Çiftçi tartışmayı sonlandırmak için kızını ve eşini alarak otomobille gezmeye çıktı. Şahıs bir süre sonra Akkapı mahallesinde bir türbeye geldi. Türbenin önünden mısır tarlasına geçen Mehmet Çiftçi otomobili burada durdurdu. Bir süre kızı ve eşiyle tarla kenarında tarım işçilerinin kullandığı sandalyeye oturup eşiyle konuştu. Biraz zaman geçtikten sonra kızını otomobile götüren koca, tekrar eşinin yanına geldi. Sandalyede oturan eşinin karşısına geçen şahıs, silahını çıkarıp 3 el ateş etti. Göğsünden vurulan genç kadın sandalyeden yere düştü. Bir süre eşinin başında bekleyen koca daha sonra otomobile binip kızını da alarak olay yerinden uzaklaştı. Mehmet Çiftçi kızını bir arkadaşına götürüp, "Kızım sana emanet" diyerek kayıplara karıştı. Saat 11.30 sıralarında Burcu Çiftçi'nin ailesi kızını telefonla aradı ama bir türlü ulaşamayınca polise haber verdi. Polis, genç kadının nerede olduğunu araştırmaya başladı. Bu arada bir kişi tarlada bir kadının hareketsiz yattığı ihbarında bulundu. Bunun üzerine polis olay yerine gittiğinde Burcu Çifçi'nin öldürülmüş olduğunu tespit etti. Polis, olay yerinde yapılan incelemenin ardından katil zanlısı kocanın peşine düştü.
 
ÖLDÜRÜP KUZEY IRAK'A KAÇTI
 
Kocanın, dört  aylık eşini gözünü kırpmadan kendisini aldattığını düşünerek öldürdükten sonra otomobiliyle Kuzey Irak'a kaçtığı belirlendi. Ancak katil zanlısı koca burada üç ay kalıp iş bulamayınca Adana'ya  dönmek zorunda kaldı. 
 
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri de zanlının Türkiye'ye tekrar giriş yapıp Adana'ya geldiğini belirledi. Yapılan çalışmada zanlının Karaisalı ilçesine bağlı Kuzgun mahallesindeki bir çiftlikte saklandığı saptandı. Polis gece yarısı çiftliğe yaptığı baskında Mehmet Çiftçi'yi Fuat Tümer isimli şahıs adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakaladı. Zanlı, emniyete getirilerek sorguya alındı.
 
Zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürülmeden önce sağlık kontrolünden geçirilen zanlı Mehmet Çiftçi, basın mensuplarının ”Eşini neden öldürdün?” sorusuna, "Her gün şerefsiz yaşamaktansa bir gün şerefli ölmek lazım. Hadi bunu yazın da görelim" diye karşılık verdi. 
 
Katil zanlısı nerede saklandın sorusuna, "Kürdistan" diye yanıt verdi. Zanlı daha sonra adliyeye götürüldü. 
 
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER