Asayiş
  • 27.4.2015 12:09

Hapisteki FETHULLAHÇILARI yurt dışına kaçıracaklardı

Yetkisi olmadığı halde İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Başer, 75 şüpheli için tahliye kararı vermesi, Paralel Örgüt'ün 17-25 Aralık'tan sonra 2. darbe teşebbüsü olarak tarihe geçti. Tahliye kararının uygulanması halinde, tahliye olan tüm şüphelilerin derhal yurt dışına kaçacakları öğrenildi.

Paralel yapının 25 Nisan Darbe Planı ile ilgili çok çarpıcı iddialar gündeme getiriliyor. 17-25 Aralık yargı darbesi girişiminin ardından deşifre olan Paralel Devlet Yapılanması, önceki gün 2. yargı darbesi için harekete geçerek; kendilerine yakın iki hakimi devreye sokup hukuk skandalına imza attı.

Gülen'i savunan hukuk bürosu devrede
Sürecin perde arkasını yazan Star gazetesinin haberine göre her şey 18 Nisan'da örgüt lideri ve Pensilvanya'da yaşayan şüpheli Gülen'in 'herkul.org' internet sitesinden yayınlanan videolarıyla başladı. Fethullah Gülen tarafından verilen kriptolu mesajı alan paralel yapı hukukçuları harekete geçti ve kendilerine yakın hakim Metin Özçelik üzerinden tahliyenin önünü açtılar. Gülen'i savunan Hakkaniyet Hukuk Bürosu'nda günlerce bir araya gelen avukatlar tahliye süreci için 29. Asliye Ceza hakimi Özçelik'e gittiler. Hafta sonu, kimsenin olmadığı sırada tahliye kararını sessiz sedasız almayı planladılar. Farklı soruşturma numaraları üzerinden kayıtlı 5 dosyadaki 75 şüpheli için toplu tahliye talebi yapılmasına karar verildi. Özçelik'ten reddi hakim kararı çıkartan avukatlar, 32. Asliye Ceza'dan da kendi verdikleri bir kopya dosya CD'si üzerinden hukuki geçerliliği olmayan tahliye kararını aldılar.

"Bir çıkalım gerisi kolay"
Tahliye kararının uygulanması halinde, tahliye olan tüm şüphelilerin derhal yurt dışına kaçacaklarını duyurdu. İddiaya göre "Cezaevinden bir çıkalım gerisi kolay. İzimize kimse rastlayamaz" diyen şüphelilerin, yurt dışına kaçışlarının sağlanması için gerekli tüm işlemlerin hazırlandığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:48

İLGİLİ HABERLER

//