Asayiş
  • 27.5.2015 13:21

Hapisteki Fethullahçılarla ilgili şok gelişme

28 Şubat süreci, ardından da Paralel Yapı kumpası ile hayatının en değerli yıllarını cezaevinde geçiren Yakup Köse, “Bu süreçte Erdoğan’ın psikolojik desteği müthişti” dedi. Biz görüşürken Köse’yi Erdoğan da aradı. Köse tutuklu polislerle ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM ERDOĞAN'DI

28 Şubat darbe sürecinde idamla yargılanıp zindana atıldığında 14 yaşındaydı. 10 yıl hapis yattı. Geçtiğimiz yıl aralık ayında bu defa da Paralel Yapı'nın kumpası ile bir kez daha özgürlüğü elinden alındı. Silivri Cezaevi'nde 6 aydır tutukluydu. Yeniden cezaevine konulduğunda, çocuklarından uzun süre sakladıklarını söyleyen Köse, "Çocuklarım cezaevinde olduğumu Tayyip amcalarından öğrenmişler. Pek çok konuşmasında 28 Şubat süreci mağdurlarına destek oldu. Bu süreçte en büyük psikolojik destekçim Erdoğan'dı. Çünkü Erdoğan kuru sıkı konuşan bir insan değil, o ıstırabı kendisi de yaşadı" dedi.

PARALELCİLER YATAMIYOR, UYUYAMIYOR, BİRBİRİNİ KIRIYOR ÇÜNKÜ…

Görüşmemiz esnasında çalan telefon hem Yakup Köse hem de bizim için büyük bir sürpriz oldu. Arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı. Erdoğan geçmiş olsun dileklerini iletti. Fethullah Gülen'in ABD ve İsrail destekçileri tarafından bir piyon olarak kullanıldığını kaydeden Köse, "Halkı hizmet adı altında 30 senedir sömürüyorlar. En büyük yolsuzluğu Gülen yaptı. Hangi iş adamlarının şantajla para aldıklarını çok iyi biliyoruz" dedi. Cezaevinde Paralel Yapı tutuklularının ziyaretçilerinin bol olduğunu belirten Köse, "Şu an cezaevinde birbirlerini kırıyorlar. Yatamıyorlar, uyuyamıyorlar, huzursuzlar, dayanamıyorlar. Çünkü bir dava uğruna değil, çıkar amacıyla hareket ettiler" dedi.

ASIL YOLSUZLUĞU GÜLEN YAPTI!

17 Aralık ve 25 Aralık operasyonunun, Çevik Bir'in tahliyesinin ve kendisinin tutuklanmasının aynı döneme geldiğine dikkat çekerek Cemaat ile Çevik Bir'in anlaştığını söyledi. Köse, 28 Şubat'ın TBMM, AK Parti, CHP, MHP ve HDP tarfından darbe olarak görüldüğünü, iddianamesinin de yeniden yazılacağını kaydetti.

Star

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:12

İLGİLİ HABERLER