Asayiş
  • 21.9.2006 12:58

'HAYALET' ÇARPTI!..

VAN - Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları 2 ayrı operasyonda 117 kilo eroin ve 6 adet Glock marka tabanca ele geçirdi.


Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde M.S.G. isimli şahsın kullandığı aracın 'Zula' diye tabir edilen kısımlarında gizlenen ve İran üzerinden getirilip batı illerine götürülecek olan uyuşturucu maddeyle ilgili çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar neticesinde dün sabaha karşı M.S.G. isimli şahıs Hacibekir Mahallesi'nden geçerken durdurularak araçta arama yapıldı. Yapılan arama neticesinde araçta 'zula' diye tabir edilen bölmelerde 117 kilogram eroin ele geçirildi.

Olayla ilgili araç sürücüsü M.S.G. ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Öte yandan Gürpınar İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde Van-Başkale-Gürpınar yol ayrımında C.Y. ve M.Y isimli şahısların üzerinde arama yaptı. Yapılan arama neticesinde her iki şahsın üzerinde 6 adet 'Hayalet' diye adlandırılan Glock marka tabanca ile bu tabancalara ait 18 adet şarjor, 150 adet fişek, 6 adet harbi, 5 adet temizlik fırçası ve 6 adet şarjör doldurma kili ele geçirildi. Olayla ilgili C.Y. ve M.Y. isimli şahıslar ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 
Ele geçirilen eroin ve silahlarla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, yapılan çalışmalar neticesinde bir araçtan 117 kilogram eroin maddesi ele geçirilirken, bu rakamın 2006 yılında Van için bir rekor olduğunu belirtti.

Ayrıca 2006 yılı içerisinde 1 ton 744 kilo 517 gram uyuşturucu ve uyuşturucu yapımında kullanılan 2 bin 760 litre asit anhidrit maddesi bulduklarını ifade eden Salih Kesmez, "Diğer bir operasyondaysa 6 adet Glock marka tabanca ele geçirilmiştir. Arkadaşlarımızın bu başarılı çalışmaları devam edecektir. Uyuşturucu ve kaçakçılıkla ilgili mücadelemiz aralıksız devam edecektir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:26

İLGİLİ HABERLER