Asayiş
  • 3.10.2015 12:59

HDP'li vekilleri yargılayan "mahkeme" çökertildi!

İstanbul ve 4 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda 46 kişi gözaltına alındı. Gözaltında alınanlar arasında bulunan Mardin Derik'in eski belediye başkanı Ayşe Karadağ'ın örgütün Barış Adalet Komisyonu adını verdiği yapının başındaki isim olduğu belirlendi.
 
HDP BİNASINDA 'YARGILAMIŞLAR'
•Bu yapının üst 'mahkeme' gibi çalıştığı ve HDP Beyoğlu İlçe Binası'nda 'yargılamalar' yaptığı tespit edildi. 9 kişiden oluşan yapı, yargıladığı kişilere 200 bin euroya kadar para cezası kesip, kan davası, alacak-verecek meselesi gibi konularda kararlar vermiş.
 
PKK'nın şantaj yaparak topladığı milyonlarca euroyu Kandil'e gönderen finans ayağına darbe vuruldu. Sözde mahkeme kurarak, Kürt aileleri kendilerince yargılayan yapı da bitirildi.
 
İstanbul terör polisi PKK'nın sözde yargı ve finans yapısına yönelik büyük bir operasyon yaptı. İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonda HDP'li milletvekillerinin üzerinde olan PKK baronları denilen komite çökertildi.
 
İlçe başkanları da var
 
İstanbul'da 28 ilçede ve 4 ilde yapılan operasyonlarda 46 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanlarının da bulunduğu öğrenildi. Operasyonda 3 tabanca, 1 otomatik av tüfeği, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.
 
BEYOĞLU'NDA YARGI TEZGAHI
 
Türkiye'de ilk kez PKK'nın sözde yargısına yönelik operasyon düzenlendi. Yargı ayağının başında ilkokul mezunu olan BDP'li Mardin Derik eski Belediye Başkanı Ayşe Karadağ var. Yargı komitesi ise 9 kişiden oluşuyor. Yargılamalar ise HDP'nin Beyoğlu'nda bulunan binasında yapılıyor. Kararlar Ayşe Karadağ'ın onayından geçiyor.
 
Dalga geçtiler: Yolunacak kuşlar var
 
PKK'lı yöneticilerin şifreleri konuşmaları da deşifre edildi. Örgüt üyelerinin para alacağı kişilerle ilgili olarak," Kazları getir yolalım", "Yolunacak kuşlar var" gibi şifrelerle mesajlaştıkları tespit edildi.
 
Vekillerin üstündeler
 
Gözaltına alınan PKK'nın baronlarının toplanan paraları kuryeler ile Kandil ve Avrupa'ya aktardığı belirlendi. Örgütün silah ve lojistik ihtiyacının 3'te 1'ini bu yapının sağladığı tespit edildi. Gözaltına alınan bazı kişilerin örgütün hiyerarşik yapısında HDP'li milletvekillerinin üzerinde olduğu ortaya çıktı.
 
Gazetecilik kisvesi altında
 
Gözaltına alınan isimlerden biri de örgütün yayın organı olan Özgür Gündem editörü Hicran Ürün. Ürün'ün Fatih, Beyoğlu ve Şişli'deki eylemleri organize ettiği, ayrıca örgüte para topladığı belirlendi.
 
Para trafiği Yılmaz'da
 
Operasyonun diğer bir ayağı ise PKK'nın İstanbul'daki finans ayağına yönelik oldu. Burada da üst düzey olarak yine bir kadın var. HDP Eyüp İlçe Eş Başkanı Tengazer Yılmaz para trafiğini yöneten isim. 11 kişilik finans komitesi PKK'ya destek için yemek ve kahvaltı organizasyonları yapıp 5 ila 10 bin TL arasında fiyatla davetiye sattılar. Her bir organizasyondan 1 milyon liraya yakın para toplandı. Örgüt talimatlarına uymayan işadamlarına 200 bin Euro ceza kesti.
 
TÜRK MAHKEMESİ YASAK
 
PKK, ceza kestiği kişileri "Türk mahkemesine gitmek yok. Git ifadeni ver" diyerek bu yapıya gönderiyor. PKK bu yargılamaları Barış Adalet Komisyonu adı altında yapıyor. Örgüt yargıladığı kişilere 50 bin ile 200 bin euro arası ceza kesmiş. Kan davası, kız kaçırma, kavga, alacak verecek gibi birçok olayla ilgili bu yapı karar vererek aileleri cezalandırmış.
AKŞAM
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:07

İLGİLİ HABERLER