Asayiş
  • 21.9.2013 21:35

İçişleri Bakanı açıkladı

İçişleri Bakanı Güler:
"Ölü ele geçirilen teröristin 19 Mart'ta AK Parti Genel Merkezine yapılan saldırıyı da gerçekleştiren kişi olduğu tespit edildi"


MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara'daki polisevine yönelik roketli saldırıyla ilgili "Ölü ele geçirilen teröristin 19 Mart'ta AK Parti Genel Merkezine yapılan saldırıyı da gerçekleştiren kişi olduğu tespit edildi" dedi.

Kale Grubu'nun Mardin'deki Kalekim Fabrikası açılış töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Güler, dün Emniyet Genel Müdürlüğü'nun ek binası ve sosyal tesisler denilen polisevi binasına 2 hain saldırı olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Olay yerine bırakılan malzemelerden, sözde flamadan ve diğer delillerden yola çıkarak Ankara polisimiz Emniyet Genel Müdürlüğünün bütün birimlerinin verdiği destekle belki kamuoyu bunu fark etmedi ama 2 binin üzerindeki bir ekip bir anda harekete geçirildi. Muhtemel bütün seçenekler değerlendirilerek yoğun bir arama tarama faaliyetine geçildi. Havadan yapılan takipler var. Başka teknik takipler var. Mobese takipleri var. 2 terörist ele geçirildi. Silahla karşılık verdiler maalesef. Bir polisimiz hafif yaralandı ama 1 terörist ölü ele geçirildi. Bir diğeri yaralandı. Bugün tedavisi yapıldı, ameliyata alındı. Bu yapılan saldırı alçakça ve haince bir saldırıdır. İnsanlık dışı saldırıdır. Çünkü polisevine yönlendirilen saldırıdır, atılan roket orada birçok masum insanın, sivil insanın ölümüne sebep olabilirdi. Daha önceki benzer saldırılarda da maalesef hedef gözetilmeksizin tamamen insanlık dışı bir saldırı yapılmıştı onun için kınıyoruz"

- Ölü ele geçirilen terörist

Bakan Güler, yapılan ilk tespitlerde ele geçirilen kişilerin yasa dışı sol bir örgütün mensupları olduğunun baştan beri belli olduğunu vurgulayarak "Ölü ele geçirilen teröristin 19 Mart'ta AK Parti Genel Merkezine yapılan saldırıyı da gerçekleştiren kişi olduğu tespit edildi. Diğer kişi de daha önceki yasa dışı faaliyetlerinden dolayı takibimiz altında olan bir kişi. Daha önce Yunanistan’a gidip geldiğini biliyoruz. Polisimiz çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi" diye konuştu.

Saldırının reklam panolarının arkasına saklanılarak gerçekleştirildiğini ifade eden Güler şunları kaydetti:

"Elbette koruma tedbirlerimizi de yeniden gözden geçireceğiz ama ben bu menfur olayın faillerinin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi konusunda polisimizin çalışmasını takdirle karşılıyorum. Terörün hedefinde nelerin olduğunu gösterebilmesi bakımından son derece çarpıcı bir örnek daha karşımızda oldu. Terörün hedefinde Türkiye'nin güven ve huzur ortamı var. Türkiye'nin güven ve huzur ortamının devamını arzu etmeyenler var. Çözüm sürecinin baltalanması için önemli gayretler var. Birçok örgüt bu konuda amaçları farklı olsa da bir eylem beraberliği içerisinde bulunuyor. Bunların hiçbirinin sonuç alması mümkün değildir."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER