Asayiş
  • 11.11.2015 15:52

Iğdır'da kimsesiz kardeşlerin dramı

Iğdır’ın yukarı Erhacı köyünde ikamet eden en büyüğü 18, en küçüğü 10 yaşında olan kimsesiz dört kardeş, hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor. Babalarını 10 yıl önce annelerini iki yıl önce kaybeden Öznur (18), Ahmet (16), Baran (13) ve Aynur (10) isimli kardeşler son yağışlarda damı akan, sıvasız toprak yıkık-dökük evlerinin onarılarak sıcak yuva özlemlerinin giderilmesini istedi.

Kardeşlerine anne ve babalık yapan 18 yaşındaki Öznur Abuşka, maddi olarak çok zor durumda olduklarını kendilerine ev yapılmasını istediklerini belirtti.

"SICAK BİR YUVA İSTİYORUZ"

Abla Öznur Abuşka, durumlarının çok kötü olduğunu belirterek "Sizinde gördüğünüz gibi yıkık dökük bir evde yaşamak zorunda kalıyoruz. Şu an 3 kız kardeş burada yaşıyoruz. Erkek kardeşim bu zorluğu gördüğü için Trabzon’da Çocuk Yurduna gitti. Bizde böyle perişan şekilde bekliyoruz. Devletten bize yeni bir ev yapılmasını, sıcak bir yuvamız olmasını istiyoruz. Evimiz damlıyor, kapı cam kırık, sıvasız, yakacağımız yok üşüyoruz, kimse bize sahip çıkmıyor" dedi.

“KARDEŞLERİMLE BİR ARADA YAŞAMAK İSTİYORUM”

Üşüdüğünden dolayı ders çalışamadığını anlatan 13 yaşındaki Baran Abuşka ise, “Bize yeni ev yapılırsa bizim kardeşlerimizle yaşayacağımız sıcak bir yuvamız olacak. Ama bunu yapacak imkanımız yok. Tek isteğim bize yeni bir ev yapılmasıdır. Bunun yapılması için yardım istiyoruz” diye konuştu.

BÜLENT MAVZER

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:39

İLGİLİ HABERLER