Asayiş
  • 12.1.2012 17:45

İLKER BAŞBUĞ İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!...

"İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutukluluğuna itiraz edildi.

YUSUF MELİKOĞLU İSTANBUL (İHA) - "İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutukluluğuna itiraz edildi. Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, görev sorumluluk konusuna ilişkin itirazda bulunduklarını söyledi.
"İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti. Tutuklama kararını veren İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Vedat Dalda'ya 20 sayfalık itiraz dilekçesini sunan Sezer, verilen kararın yeniden değerlendirilmesini talep etti. Sezer, değerlendirme sonucunda talebin reddedilmesi durumunda ise dilekçesinin İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine gönderilmesini talep etti.
Mahkemeye sunulan 20 sayfalık dilekçede görev ve dosya yönünden itirazların bulunduğu öğrenildi. Dilekçede kuvvetli suç şüphesinin bulunmadığı ve savcılık sorgusu sırasında İlker Başbuğ'a cebir ve şiddete ilişkin soru sorulmadığı konusuna da değinildi. Avukat Sezer'in dilekçesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalara ise değinmediği ifade edildi.
Çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan İlkay Sezer, "İtirazımızı yaptık. Sonucunu bekleyeceğiz. İtirazımızı göreve ve soruşturma konusuna ilişkin olduğunu söylemekle yetineyim. Ayrıntılara, bu aşamalara girmeyelim" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:37

İLGİLİ HABERLER