Asayiş
  • 29.9.2016 14:32

İnternetteki ilan ölüm getirdi

Antalya’da internetteki araba ilanı nedeniyle çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen 37 yaşındaki Erol Yılmaz’ın üzerinden çıktığı söylenen 1705 lira bulunamıyor. Kurbanın ailesi paranın kendilerine verilmesini istedi ancak paranın adli emanette bulunmadığı ortaya çıktı

Antalya’da oturan 28 yaşındaki Kemal Paketçi eşine ait ikinci el otomobili internette satışa çıkardı, ancak fiyatını yazmadı. Bu ilanın altına özel halk otobüsü şoförü 37 yaşındaki Erol Yılmaz fiyat yazılmamasını eleştirerek ’Sanki kolanın sırrını gizliyorsun’ diye yorum yazdı. Bu yoruma Kemal Paketçi de karşılık verince ikili arasında sanal hem sanal ortamda hem telefonda tartışma küfürleşmeye dönüşünce taraflar Dokuma semtinde randevu verip buluştu. Bazı yakınlarıyla gelen taraflar arasında çıkan kavgada Erol Yılmaz 5 bıçak darbesiyle öldürüldü.

CEP TELEFONU ADLİ EMANETTE

Cinayete karıştıkları iddiasıyla Kemal Paketçi, kardeşleri Yusuf Can Paketçi, Halil Paketçi ile Akın Balkay tutuklandı. 4 sanık hakkında kasten insan öldürme, tehdit, alenen hakaret ve mala zarar verme suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmaları istemiyle 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Akın Balkay tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Davanın üçüncü duruşmasında maktulün yakınları, olaydan sonra Erol Yılmaz’ın üzerinden çıkan 1705 lira ile cep telefonunun kendilerine teslim edilmesini talep etti. Ancak mahkeme, dosyadaki mevcut emanet makbuzlarında maktule ait paragörülmediğinden bu talebi reddetti. Mahkeme, emanette kayıtlı bulunan cep telefonunun ise delil niteliğinde olduğu için bu aşamada emanette muhafazasının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Erol Yılmaz’ın yakınlarının avukatı Mustafa Alper Oral, 1705 liranın, ölen kişilerin mirasına bakan tereke hakimliğinde olabileceğini, buna ilişkin başvuruyu yapacaklarını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 29.9.2016 14:33

İLGİLİ HABERLER