Asayiş
  • 16.11.2017 08:44

İranlı turist şoka girdi neye uğradığını şaşırdı

İstanbul'da, İranlı Mohammed Babazade'nin cebinden sokak ortasında zorla parasını alarak kayıplara karışan 2 kişi polisin takibi sonucu yakalandı. Emniyette suç kayıtları olduğu ortaya çıkan 2 kişinin daha önce de benzer yöntemle bir turistin parasını aldıkları ortaya çıktı.

 

İranlı Mohammed Babazade, (47) 4 Kasım 2017'de İstanbul'a gelerek Fatih'te bir otele yerleşti. 10 Kasım'da sabah saatlerinde Fatih'te konakladığı otelden çıktı. İskenderpaşa Mahallesi, Aksaray Yeraltı Çarşısı A Kapısı'nda yürürken arkasından yaklaşan iki kişiden biri zorla cebine elini soktu.

İranlı turist neye uğradığını şaşırdı
 

Neye uğradığını şaşıran Babazade, parasının alınmasına engel olmaya çalıştı ancak çok geçti. Babazade'nin cebindeki İran Riyalı ve Dolarları çalan 2 kişi, Babazade ve vatandaşların şaşkın bakışları arasında kayıplara karıştı.

İranlı turist neye uğradığını şaşırdı

Babazade, polise giderek parasının cebinden zorla alındığını söyleyerek şikayetçi oldu. Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Polis, kamera görüntülerini inceledi. Kamera görüntülerinden yüz fotoğrafları alındı. Polis, ertesi gün aynı bölgeye gitti. Şüphelileri yakalamak için araştırma yapan ekipler, şüphelileri yeni kurban ararken fark etti. Düzenlenen operasyonla Azat K. (25) ile İrfan A.(18) yakalandı.

İranlı turist neye uğradığını şaşırdı

Emniyette suç kayıtları olduğu ortaya çıkan şüphelilerin, 3 Eylül 2017 günü aynı yerde Khlaled Elhallak adlı turistin cebinden 6 bin 400 doları çaldıkları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan 2 kişi tutuklandı.

İranlı turist neye uğradığını şaşırdı

İranlı turist neye uğradığını şaşırdı

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

http://www.hurriyet.com.tr/iranli-turist-neye-ugradigini-sasirdi-40646632

Güncellenme Tarihi : 16.11.2017 09:50

İLGİLİ HABERLER