Asayiş
  • 17.10.2016 11:12

IŞİD kaçacak delik arıyor

Aylardır beklenen Musul operasyonu bu sabaha karşı başladı. Musul'un terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınması için 30 bin askeri güçle sürdürülen harekât üç cepheden ilerliyor. Operasyona ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de hem karadan hem de havadan destek veriyor. İşte sabah saatlerinden bu yana operasyonda yaşanan tüm son dakika gelişmeleri...

10.23: PEŞMERGE YEDİ KÖYÜ ALDI

AA'nın haberine göre, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna katılan Peşmerge güçleri, Hazır Cephesi'ndeki  yedi köyün kontrolünü aldı. Musul Operasyon Birimi basın sözcüsü Helgurt Hikmet, yaptığı açıklamada Peşmerge güçlerinin Hazır Cephesi'nde Hamdaniye ve Bartilla yolu üzerindeki Tercele, Basahra, Küçük Bedene, Büyük Bedene, Kebervi, Baskelan ve Şeyh Emir köylerini örgütten geri aldığını belirtti.

10.00: DEAŞ KAÇACAK YER ARIYOR

Rudaw'a konuşan KDP'nin Musul basın sorumlusu Said Memuzini, “Bir grup örgüt mensubu aileleriyle birlikte kenti terk etti. Söz konusu DEAŞ’lılar Musul’dan Suriye’ye geçti” dedi. Memuzini, “Şu an Musul’da 10 bin DEAŞ'lının bulunduğu tahmin ediliyor.IŞİD, 2 yıldan fazladır Musul halkına zulmediyor. Örgütün en büyük korkusu halkın onlara ihanet etmesi” ifadelerini kullandı. Memuzini, kentteki DEAŞ’lıların akıbetine ilişkin, “Büyük ihtimalle ya kaçacaklar ya da sonuna kadar çatışıp, son nefeslerini verecekler” diye konuştu.

09.55: BAŞEHRE KÖYÜ PEŞMERGE'NİN ELİNE GEÇTİ

DHA, Musul operasyonu kapsamında Başehre köyünün DEAŞ'tan Peşmerge güçlerinin eline geçtiğini bildirdi.

09.45: OPERASYONA TÜRKİYE'NİN EĞİTTİĞİ 1500 SAVAŞÇI KATILIYOR

Reuters'a konuşan Türk askeri kaynaklar, Türkiye'nin Başika'da ettiği 1500 Iraklı savaşçının Musul operasyonuna katıldığını belirtti.

09.10: IRAK SINIRINA TANK VE ZIRHLI ARAÇ SEVKİYATI YAPILDI

Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapıldı.

08.30: KRİTİK NOKTA: MUSUL BARAJI

Musul Operasyonu'nun başlamasının ardından büyük bir tehlike de ortaya çıktı. Sürekli erozyona uğrayan bir zemin üzerine kurulu olan Musul Barajı'na bir zarar gelmesi durumunda bölgedeki tüm dengeler altı üst olabilir.

12 milyar metreküp su bulunduran barajın çökmesi halinde Musul'un 4 saatiçinde 21 metre su altında kalabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca bu su dalgasının Musul'u tahrip etmesinin ardından Bağdat'ın büyük bir bölümünün de sular altında kalmasına neden olacağını belirtiliyor.

07.44: ZERDEK DAĞI'NDA ÇOK SAYIDA ABD ASKERİ KONUŞLANDI

Musul'un 40 kilometre doğusunda bulunan Hazır Cephesi'ndeki Zerdek Dağı'nda çok sayıda ABD askeri konuşlandı. ABD topçu birlikleri, Musul Ovası'nı ağır toplarla vuruyor. İnsansız hava uçakları da Musul Ovası semalarını gözetliyor.

07.40: ESKİ MUSUL VALİSİ : TÜRK ASKERLERİN EĞİTTİĞİ SAVAŞÇILAR DA OPERASYONA KATILDI

Eski Musul Valisi ve Ninova Muhafızları Komutanı Esil Nuceyfi, yaptığı açıklamada, Türk askerlerince eğitilen 2 bin Sünni savaşçının Başika cephesinden operasyona katıldığını söyledi. Nuceyfi, Ninova Muhafızlarının Peşmerge ile hareket ettiğini ifade etti.

Son Dakika haberi: Musul operasyonu başladı, DEAŞ kaçacak yer arıyor

Güncellenme Tarihi : 17.10.2016 11:20

İLGİLİ HABERLER