Asayiş
  • 22.1.2018 09:21

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Zeytin Dalı'na ilişkin gözaltı kararı

AA'nın son dakika haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, sosyal medya paylaşımları üzerinden terör örgütü PKK/PYD propagandası yürüttüğü tespit edilen 18 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verdi

AA'nın son dakika haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, sosyal medya paylaşımları üzerinden terör örgütü PKK/PYD propagandası yürüttüğü tespit edilen 18 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verdi.

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik yürütülen operasyona (Zeytin Dalı Harekatı) ilişkin terörü ve terör örgütlerini övücü ve toplumu yanıltıcı mahiyette, gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımlarının takip edildiği bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun aziz milleti adına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik yürütülen operasyon hatırlatıldı.

Operasyonla ilgili terörü ve terör örgütlerini övücü ve toplumu yanıltıcı mahiyette gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımlarının takip edildiği ve gerekli tespitlerin yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PAYLAŞIMLARA İLİŞKİN TESPİTLER DEVAM EDİYOR"

"Bununla birlikte, terör örgütlerine destek ve provakasyon amaçlı gösteri veya taşkınlık yapanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca iletişime geçilerek alınacak talimatlar doğrultusunda yasal gereğinin yapılması için ilgili kolluk birimleri bilgilendirilmiştir. Bu meyanda yürütülen soruşturma kapsamında suç unsuru taşıyan paylaşımlara ilişkin tespitler devam etmektedir."

DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN 17 YAKALAMA KARARI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca da Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, suç unsuru paylaşım ve açıklamalarda bulunan 17 kişi hakkında yakalama kararı verildi. AA'nın haberine göre; toplam 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

 KÜTAHYA'DA SOSYAL MEDYADAN TERÖR PROPAGANDASINA GÖZALTI

Kütahya'nın Emet ilçesinde, sosyal medya üzerinden terör örgütlerinin propagandasını yaptığı iddia edilen doktor gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Emet Devlet Hastanesi'nde görev yapan çocuk doktoru O.B. (30) tarafından kullanıldığı öne sürülen bir Twitter hesabından, Türkiye aleyhine terör örgütleri PKK ve FETÖ'yü övücü paylaşımlar yapıldığı ihbar edildi.

İddialar üzerine Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Emet ilçesine giderek Hamam Mahallesi'nde yaşayan O.B'yi gözaltına aldı.

Güncellenme Tarihi : 22.1.2018 09:26

İLGİLİ HABERLER