Asayiş
  • 22.9.2017 00:10

İstanbul'da havalanına özel jet düştü

Atatürk Havalimanı'nda özel jet düştü..

TC-KON tescilli özel jet Atatürk Havalimanında iniş sırasında düştü, Atatürk Havalimanı trafiğe kapatıldı.

TC-KON tescilli özel jet Atatürk Havalimanında iniş sırasında düştü, Atatürk Havalimanı trafiğe kapatıldı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği son dakika haberine göre ise, özel jet pistten çıkarak yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerince yangına müdahale edildi.

Atatürk Havalimanı’nda özel bir jet inişe geçtiği sırada düştü. Kazada jette bulunan 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı’nda KKTC’ye gitmek için havalanan özel bir jet, havalandıktan kısa bir süre sonra acil iniş istedi.

Son dakika... Atatürk Havalimanında özel jet düştü

İniş sırasında pistten çıkan jette yangın çıktı. Kazada jette bulunan 4 kişi yaralanırken, jetteki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kazanın ardından havalimanı hava trafiğine kapatıldı.

KAZA SONRASI UYARI

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yaptığı açıklamada, kazanın ardından uçuşların tek pist olarak devam ettiğini belirterek, olası tehirler için yolcuların THY'nin web sitesinden uçuşlarını takip etmeleri uyarısında bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kıbrıs Ercan Havalimanı'na gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan havalanan TC-KON kuyruk tescilli özel jet, bir süre sonra kuleye arıza bildirimi yaparak iniş için izin istedi.

Daha sonra inişe geçen uçak, henüz belirlenemeyen bir nedenle pistten çıktı. Uçağın alev alması üzerine, bölgeye havalimanı ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi.

Uçakta bulunan ve kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 2 pilot, bir hostes ile yolcunun uçaktan kendi imkanlarıyla çıktıkları öğrenildi.

Uçaktaki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yangın nedeniyle bir süre aksayan seferlerin, çalışmaların tamamlanmasının ardından normale döndüğü bildirildi.

Vali Şahin: "4 kişi var uçak içerisinde, hepsinin durumu iyi"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan özel jet kazasıyla ilgili, “4 kişi var uçak içerisinde. 3'ü mürettebat bir yolcu. Hepsinin durumu iyi. Bir can kaybı yok. Hastanede tedavileri devam ediyor" dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Atatürk Havalimanı’nda özel jet kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Şahin, “Bugün saat 21.20 sıralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne havalanan özel bir jet havalandıktan sonra kuleden teknik bir arıza nedeniyle iniş izni istiyor ve kulenin yönlendirmesiyle 17 son pist başına doğru pistten inerken uçak duramıyor ve pist başından aşağıya doğru hareket ediyor uçak. Tabi duramayıp aşağıya doğru giderken uçak duramayıp hem sürtünmeden kaynaklı yangın hem de parçalanma başlıyor” şeklinde konuştu.
Vali Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Tam bu sırada zannediyoruz yolcular uçaktan ayrılmış oluyorlar. Uçak biraz ileride pistin hemen 100 metre kadar ilerisinde havalanın sınırın tam kenarında duruyor. Bizim itfaiyemiz zaten acil durum ilan edildiği için havaalanında piste hazır bekliyordu ve yangına derhal müdahale ediliyor. Yangın söndürülüyor. Şu anda 4 kişi var uçak içerisinde. 3'ü mürettebat bir yolcu. Hepsinin durumu iyi. Bir can kaybı yok. Hastanede tedavileri devam ediyor. Hepsi Türk vatandaşı. Havalimanı trafiği çok kısa bir süre etkiledi ama uçuşlar hemen normale döndü ve şuan yüzde yüz uçuş sağlanıyor havalimanında.”

Pistten çıkan jetin pilotunun öldüğü haberlerine yalanlama

Atatürk Havalimanı’nda özel bir jetin pistten çıkması sonucu meydana gelen kazada 2 pilot, 1 yolcu ve 1 kabin görevlisi olmak üzere 4 kişi yaralandı. Emniyet kaynakları jetin pilotunun öldüğü yönündeki haberleri yalanladı.

Emniyet kaynakları, Atatürk Havalimanı’nda düşen özel jetin pilotunun öldüğü yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Düşen jette 2 pilot, 1 yolcu ve 1 kabin görevlisi olmak üzere 4 kişinin yaralandığı ve yaralıların tedavisine devam edildiği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 22.9.2017 00:13

İLGİLİ HABERLER