Asayiş
  • 9.12.2016 12:15

İstanbul Üniversitesi'nde büyük FETÖ operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 61’e yükseldi. Hakkında yakalama kararı bulunan Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı'ya ise hasta olması nedeniyle gözaltı işlemi uygulanmayacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü’nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si Hu­kuk Fa­kül­te­si Öğ­re­tim üye­si ve Merkez Parti Genel Başkanı olan Abdurrahim Karslı’nın da bulunduğu İstanbul Üniversitesi’nde görevli 87 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Karar üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa’nın da aralarında bulunduğu 12 ilde 100 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 10’u profesör olmak üzere 61 akademisyen gözaltına alındı.
Hakkında yakalama kararı bulunan İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si Hu­kuk Fa­kül­te­si Öğ­re­tim üye­si olan Abdurrahim Karslı'ya ise karaciğer nakli yapıldığı için hasta olması nedeniyle gözaltı işlemi uygulanmayacağı öğrenildi.

İstanbul merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında İstanbul Üniversitesi'nde görev yapan çok sayıda profesör, doçent, yardımçı doçent hakkında gözaltı kararı var. Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı'nın da gözaltı listesinde olduğu iddia ediliyor.

Son dakika: Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) akademik yapılanması iddialarına yönelik, İstanbul merkezli 12 ildeki 100 adreste haklarında yakalama kararı çıkartılan 87 kişiye eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin söz konusu adreslerde arama yaptığı öğrenildi.
Haklarında gözaltı kararları bulunanlar arasında, bir siyasi parti genel başkanının yanı sıra, İstanbul Üniversitesi'nde görev yapan profesör, doçent, yardımcı doçent ve öğretim görevlilerinin olduğu belirtildi.

Habertürk'ün haberine göre operasyonda FETÖ'ye yakın isimler tarafından kurulduğu iddia edilen Merkez Parti'nin Genel Başkanı Abdurrahim Karslı hakkında da gözaltı kararı olduğu iddia ediliyor.

 

Güncellenme Tarihi : 9.12.2016 13:42

İLGİLİ HABERLER