Asayiş
  • 7.2.2014 11:36

İstanbul'da doğalgaz faciası, 5 ölü

Fatih'te bir evde 5 kişi ölü bulundu. 2 kadın, 2 çocuk ve bir erkeğin ölümüne gaz sızıntısının yol açtığı belirtiliyor.

Fatih Vatan Caddesi Softa Sinan Sokak'taki daireye ihbar üzerine gelen polis ve sağlık ekipleri içeriye girdiklerinde 3'ü çocuk 5 kişinin yerde hareketsiz yattığını gördü. Ölenlerin baba Ali İsmet Kadret (45), anne Selve Abbas (44) ile çocukları Melde Kadret (14), Ümran Kadret (11) ve Abdullah Kadret (9) olduğu belirlendi. Olay yerine İGDAŞ ekipleri sevk edildi. İlk belirlemeye göre Irak'tan 2 gün önce misafirliğe geldiği öğrenildi.
Polisin ve İGDAŞ ekiplerinin, olay yerindeki incelemeleri devam ediyor.

Doğalgaz faciasıyla ilgili açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih'te 5 kişinin ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Maslak Fatih Ormanı Camii'nde cuma namazı kılan Mutlu çıkışta yaptığı açıklamada, "Bir ailenin dramına şahitlik yaptık. Yakınlarının yanında kalan anne, baba ve 3 çocuğu doğalgaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Problemin nerden kaynaklandığı konusu süratle incelenecektir. Bundan sonra görevimiz ailenin isteği doğrultusunda üstümüze düşeni yapmak. Yakınlarının yanında kalıyorlarmış. Adli ve teknik imkamlarımız doğrultusunda inceleniyor. Emniyetimizden aldığımız bilgi çok yakın akrabalarına ait bir evde misafir edilirlerken hayatlarını kaybettiler. Pansiyon tarzı bir yer değil." diye konuştu.

Çağatay KENARLI - Bulut MÜLHİM - Süleyman KAYA- Özgür ARSLAN - İSTANBUL DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:52

İLGİLİ HABERLER