Asayiş
  • 1.12.2015 18:01

İstanbul'da paniğe yolaçan patlama

Bayrampaşa'da metro istasyonun yaklaşık 100 metre ilerisinde, E-5'ten Bayrampaşa sapağına ayrılan yol üzerinde bir patlama meydana geldi.

Patlama nedeniyle yaralılar olduğu belirtiliyor.

Patlama sesi Fatih, Eyüp ve Beyoğlu çevresinde de hissedildi. Patlama sesinin ardından metro seferleri iptal edildi. Bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Patlamanın nedeni araştırılıyor. 

PARÇA TESİRLİ BOMBA İDDİASI

Habertürk muhabiri patlamaya ağaç altına bırakılmış boru tipi bombanın neden olduğu iddiasını dile getirdi.  Bombanın bırakıldığı yerin yaya trafiğine kapalı alanda gerçekleştiği, yoldan geçen 2 aracın patlamadan etkilendiği belirtildi. Patlama nedeniyle bariyerler de parçalandı.

METRONUN CAMI KIRILDI

Patlama sırasında bir metro aracının camının kırıldığı, bu nedenle yolcular tahliye edildi.

1 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Bayrampaşa’da yol kenarına konulan bomba, büyük bir gürültüyle patladı. Olayda 1 kişi yaralandı.

Bayrampaşa ilçesinde metro durağı yakınlarındaki Kadife Kavşağına konulan bomba, saat 17.15 sıralarında büyük bir gürültüyle infilak etti. Olay sırasında kavşaktan geçen 36 yaşındaki Adnan Yalçın isimli  vatandaş patlamanın şiddetiyle yaralandı. Yaralı, Haseki Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Yaralı, tedavisinin ardından taburcu edildi.

İHBARLAR ÜZERİNE BÖLGEYE ÇOK SAYIDA POLİS EKİBİ SEVK EDİLDİ

Olay yerinde bulunan vatandaşlar yaşanan patlama olayını 155 polis ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen polis, olay yerine giderek çevre güvenliği aldı. Polis, ikinci bir patlama ihtimaline karşın önce metro seferleri durdurdu daha sonra da araç trafiğini tek taraflı keserek bölgede geniş çaplı inceleme çalışması başlattı. Elde edilen bulgular delil torbalarına konularak incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi.

SEFERLER BİR SÜRE AKSADI

Patlama nedeniyle Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro seferleri bir süreliğine durdu.Seferler durunca metroda mahsur kalan vatandaşlar ise camları kırarak dışarı çıktı. Bölgede yapılan incelemelerin ardından Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro seferleri  yeniden başladı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:24

İLGİLİ HABERLER