Asayiş
  • 25.10.2014 13:44

İstanbul'da sarı toz operasyonu

İstanbul'da 5 Başkonsolosluk binasına zarf içerisinde gönderilen şüpheli toz nedeniyle gözlem altına alınanların sayısı İstanbul'da dün Kanada, Belçika, Almanya, ABD ve Fransa Başkonsolosluklarına gönderilen zarflardan şüpheli sarı bir toz çıkmış, olay paniğe neden olmuştu. Harekete geçen AFAD ekipleri, ilk etapta toza temas ettiği düşünülen 16 kişiyi hastaneye sevk etmişti.

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dün gece 8 kişi daha getirildi. Böylece sarı toz nedeniyle gözlem altına alınanların sayısı 24'e ulaştı.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği'nde gözlem altında tutulan kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu, alınan numunenin kesin sonucu çıkana kadar izole bir odada gözlem altında tutulmaya devam edilecekleri ifade edildi.

Şüpheli zarftan alınan numuneler Ankara'daki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı'nda incelemeye alınırken, numune sonuçlarının 27 Ekim Pazartesi günü ilgili kurumlar ve kamuoyuna açıklanması planlanıyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:48

İLGİLİ HABERLER