Asayiş
  • 4.5.2016 10:10

İstanbul'da tecavüze uğrayan ABD’li kız dehşeti anlattı

Tecavüz mağduru ABD’li genç kız dehşeti anlattı

 

Öğrenci değişim programı ile Amerika'dan Türkiye'ye gelerek özel bir okulda eğitim alan 22 yaşındaki I.D.S. geçtiğimiz cuma erkek arkadaşı O.U. ile Şişli'de bir partiye katıldı. Sabaha karşı 04.00 sıralarında partiden çıkan I.D.S., erkek arkadaşının yanından ayrılmasının ardından Selahattin Pınar Caddesi'nde taksi beklemeye başladı. Bu sırada I.D.S.'nin yanında duran minibüs sürücüsü Birkan Y., "Evine bırakayım" dediği genç kızı araca alarak Fulya'da atıl durumdaki bir otopark alanına götürdü. İddialara göre Birkan Y. yanındaki 17 yaşındaki C.K.'yı gözcü olarak dışarıda bekleterek genç kıza tecavüzetti. Daha sonra I.D.S.' nin çantasını ve telefonunu gasp eden Birkan Y., genç kızı Zincirlikuyu'da araçtan attı. Genç kızın şikayetçi olması üzerine zanlıları yakalamak için özel bir ekip kuran İstanbul Emniyeti 11 kilometrelik alanda 230 farklı kamera kaydını inceleyerek Birkan Y. ve 17 yaşındaki C.K.'yı yakaladı.

DEHŞETİ ANLATTI

Polisteki ifadesinde yaşadığı dehşeti anlatan I.D.S., "Bana tecavüz eden saldırgan çantamı ve telefonumu aldı. Ardından saçımdan sürükleyerek beni araçtan attı. Daha sonra otomobille geçen yaşlı biri beni ağlarken gördü. Bana yardımcı olarak beni Sarıyer'deki evime bıraktı" dedi. Zanlı Birkan Y. ise genç kızla kendi isteğiyle birlikte olduğunu iddia etti. Birkan Y. "Telefonu neden aldın?" sorusuna ise "Çantasını unuttu.Ben de telefonu aldım ve sattım" cevabını verdi. Birkan Y.'nin arkadaşı C.K. ise saldırganın ifadelerini yalanlayarak "Beni gözcü olarak dışarıya çıkardı. İçeride 20 dakika kaldı. Daha sonra kızı Zincirlikuyu'da araçtan attık" dedi. Adliyeye sevk edilen saldırgan Birkan Y. tutuklandı. C.K. ise serbest bırakıldı.

Habertürk'ün haberine göre sabaha karşı 04.00 sıralarında erkek arkadaşıyla evden ayrılıp caddedeki ATM’den para çekti. Erkek arkadaşı taksiye binerek ayrılırken, genç kız Mecidiyeköy’e doğru yürümeye başladı.Bu sırada renkli bir minibüs Amerikalı öğrenciyi takip etmeye başladı. Araçtan rahatsız olan genç kız, aracın yanına gidip sürücüyle bir süre konuştu. Ardından da minibüse bindi. Bu görüntüden sonra araç, genç kızın tecavüze uğradığını söylediği Fulya’daki otoparka doğru ilerledi.Polis, görüntü incelemesiyle önce aracı buldu, ardından zanlıların kimliğini teşhis etti. Mağdur genç kız, Birkan Y.’yi fotoğrafından teşhis etti. I.D. ifadesinde “Arkadaşımdan ayrıldım. Mecidiyeköy’e yürüyordum. Bir aracın sürücüsü bana bir şeyler dedi. Israrla beni takip etti. Ben de bindim.Issız bir yere geldik. Arkada oturuyordum. Aracı kullanan kişi arkadaşını indirdi. Arkaya gelip bana tecavüz etti. Cep telefonumu aldı. Saçımdan tutup araçtan indirdi" dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER