Asayiş
  • 19.3.2018 13:58

İşte Afrin'deki son durum

Zeytin Dalı Harekatı'nın en kritik sürecine start verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika açıklamasına göre, Afrin'de bu sabah saat 08:30 itibarıyla TSK ve ÖSO tarafından kontrol sağlandı. Erdoğan, "Afrin'de şu anda Türk ve ÖSO bayrakları dalgalanıyor" dedi. Afrin merkezine Türk Bayrağı'nın asıldığı anlara ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Öte yandan, TSK, Afrin'de bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı. Öte yandan Afrin'in çevresindeki 29 köy daha kontrol altına alındı
Zeytin Dalı Harekatı'nın en kritik sürecine sabah 04:15’de start verildi. Afrin ilçe merkezinde Özel Kuvvetler'e bağlı askeri birlikler 01:20’de sızma operasyonunu başlattı. 14 sektöre (bölüm) ayrılan ilçede operasyon ilk aşamada 7 farklı noktadan başladı.

TSK: 3603 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK, Afrin'de bugüne kadar etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili son sayıyı açıkladı. Yapılan açıklamada, "3603 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, "46 silah arkadaşımız şehit oldu, 225 yaralımız var" ifadeleri yer aldı.

Afrin'deki hükümet binasının için böyle görüntülendi

MABADLI İLE TÜM BELDE MERKEZLERİ KONTROL ALTINDA

AA'nın saat 12:09'da yayınladığı bilgiye göre ise, TSK ve ÖSO, Afrin'de Mabadlı belde merkezini teröristlerden temizledi. Tüm belde merkezleri kontrol altına alınmış oldu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2018 09:00

İLGİLİ HABERLER