Asayiş
  • 4.8.2015 15:11

İşte bugünkü PKK saldırıları...

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Bölücü Terör Örgütü mensubu dört-beş terörist tarafından, Midyat-Nusaybin kara yolunda bir kamyon ile bir çekici durdurularak yakıldığı belirtildi. Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkâri Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığına, roket atar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu ifade edilerek "Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir" denildi.

BARAJ YOLU EMNİYETİNİ ALAN UNSURLARA ROKET ATAR İLE SALDIRDILAR
Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Baraj Üs Bölgesine, Babakaya Üs Bölgesine ve Silvan-Baraj yolunun emniyetini alan Unsurlara roket atar ve uzun namlulu silahlar ile eş zamanlı olarak saldırıda bulunulduğu vurgulanarak, terörist ateşlerine, unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşlerinin kesildiği ifade edildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmediği bildirildi.

KARAKOLA SALDIRDILAR
Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır/Kulp Bayır Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedilerek, terörist ateşlerine, unsurlar tarafından karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşlerinin kesildiği, silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmediği belirtildi.

TIR'I YAKTILAR
Bölücü Terör Örgütü mensubu üç terörist tarafından, Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üstünde bir adet TIR’ın yolu kesilerek durdurulduğu ve molotof kokteyli atılmak suretiyle yakıldığı ifade edildi.

BARAJ İNŞAATINDA GÜVENLİK SAĞLAYAN ASKERLERE SALDIRDILAR
Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Kiğı baraj inşaaatına çimento götüren kamyonların emniyetini alan iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracın (TTZA) geçişi esnasında önceden yola döşenmiş Mayın / El Yapımı Patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu bildirildi.
Söz konusu saldırıda, herhangi bir zayiat meydana gelmediği kaydedilerek TTZA'da maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

5 TERÖRİST TESLİM OLDU
Bölücü Terör Örgütü mensubu beş teröristin Şırnak Silopi Habur Sınır Kapısı Emniyet Amirliğine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu kaydedildi.

ÜS BÖLGESİNE HAVAN İLE SALDIRI DÜZENLENDİ
Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkâri Çukurca’da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesine üç adet havan mermisi atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilerek terörist ateşlerine, unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşlerinin kesildiği açıklandı. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmediği bildirildi.

HAKKARİ'DE TERÖRİST TESLİM OLDU
Bölücü Terör Örgütü mensubu bir teröristin, Hakkâri Çukurca’da, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu ifade edildi.

DOĞALGAZ HATTINDA PATLAYICI DÜZENEĞİ TESPİT EDİLDİ
Ağrı İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, İran-Ankara doğalgaz boru hattında bir adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği tespit edilerek etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

ZIRHLI ARAÇLARA SALDIRDILAR
Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bitlis İl Jandarma Komutanlığına ait iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca (TTZA) El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenlendiği kaydedilerek "Söz konusu saldırıda, herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup bir TTZA’da maddi hasar meydana gelmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır / Bayrambaşı-Silvan yolunda ise Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla, Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığından görevlendirilen iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca (TTZA) EYP’li saldırı düzenlendiği açıklandı.
Açıklamada, "Saldırı sonucu bir Uzman Çavuş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış bir TTZA hasar görmüştür. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

ELEKTRİK TRAFOSUNA SALDIRDILAR
Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hatay Arsuz İlçesi Yelligedik Tepe bölgesinde bulunan elektrik trafosuna El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenlendiği vurgularak yüksek gerilim hattı direği devrildiği bildirildi.

MUŞ'TA OPERASYONDA 8 GÖZALTI
Muş İl Jandarma Komutanlığınca, Bölücü Terör Örgütü adına faaliyet yürüten şahısları yönelik icra edilen operasyonda; sekiz şüphelinin gözaltına alındığı ifade edilerek bir adet M-16 piyade tüfeği,
beş adet M-16 piyade tüfeği, şarjörü, 161 adet 5,56 mm piyade tüfeği, fişeği, bir adet tabanca,
iki adet tabanca şarjörü, 12 adet 7,65 mm tabanca fişeği, iki adet el bombası ve çeşitli örgütsel doküman ele geçirildiği açıklandı.

TÜMEN'E SALDIRI
Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedilerek terörist ateşlerine, unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşlerinin kesildiği vurgulandı.
Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmediği açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:02

İLGİLİ HABERLER