Asayiş
  • 23.3.2018 12:28

İşte futbolcu görünümlü terörist!

TFF tarafından futboldan men edilen eski Amedsporlu oyuncu Deniz Naki, Afrin harekatını protesto etmek için BM binası önünde çadır kurarak eyleme başladı.

Türkiye kökenli Alman futbolcu Deniz Naki, Afrin harekâtını protesto etmek için Cenevre'deki BM merkezinin önünde açlık grevine başladı.

Welt gazetesine konuşan Türkiye kökenli Alman futbolcu, bu eylemle TSK'nın Suriye'deki askeri müdahalesini protesto etmek istediğini söyledi.

BM VE TÜRKİYE'Yİ PROTESTO EDECEĞİZ!

Türk ordusu ve beraberindeki güçlerin Afrin'den çekilmesi talebinde bulunduklarını belirten Naki, ayrıca "Birleşmiş Milletler'e sorumluluklarını hatırlatmayı" ve Türk hükümetinin "devletler hukukuna aykırı" eylemini protesto etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

FUTBOLDAN MEN EDİLDİ

Geçmişte Alman U21 Futbol Milli Takımı'nın formasını da giyen Naki, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Ocak ayında "ayrımcılık ve ideolojik propaganda" yaptığı gerekçesiyle futboldan men edilmişti. Almanya'nın Düren kasabasında yetişen Naki, Türkiye'de son olarak üçüncü lig takımlarından Diyarbakır Amed Sportif Faaliyetler'de oynamıştı. 28 yaşındaki futbolcu can güvenliğinden endişe duyduğu için bir daha Türkiye'ye dönmeyeceğini açıklamıştı. 

Kaynak: Deutsche Welle

Güncellenme Tarihi : 23.3.2018 12:28

İLGİLİ HABERLER