Asayiş
  • 18.10.2018 09:22

İşte infazcı Suudi albayın cinayet trafiği

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde rol aldığı iddia edilen 15 kişilik Suudi infaz timinin başında olduğu ileri sürülen Veliaht Prens’in istihbarat sorumlusu ‘Maher Abdulaziz M. Mutreb’in, olay saatlerinde Başkonsolosluk ve konutta bulunduğunu, ardından büyük bir valizle havalimanına geçtiğini belgeleyen fotoğrafları ortaya çıktı

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim'de girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın infazında görev aldığı ileri sürülen suikast timinin yeni fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflarda en önde yürüyen kişinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a özellikle yurtdışı seyahatlerinde eşlik eden Maher Abdulaziz M. Mutreb olması dikkat çekti. Kaşıkçı'ya suikast operasyonunu koordine ettiği iddia edilen Mutreb'iyi, önceki gün The New York Times gazetesi de işaret etmişti.
 
Suudi istihbarat albayı

47 YAŞINDAKİ İSTİHBARAT ALBAYI

NYT'de yer alan habere göre, Veliaht Prens Selman'ın yanında fotoğraflarını yayımladığı Mutreb'in, Suudi Arabistan'ın İngiltere Büyükelçiliği'nde görev yapmış 47 yaşındaki bir istihbarat albayı olduğu ifade edilmişti.

Yine istihbarat albayı Mutreb'in, suikast timiyle birlikte İstanbul'a geldiğinde Başkonsolosluğa birkaç yüz metre uzaklıktaki Levent Movenpick Otel'de 5 Ekim'e kadar rezervasyon yaptırdığı, ama aynı gün ekibiyle otelden ayrıldığı vurgulandı.

SAAT: 09.55'TE MUTREB, BAŞKONSOLOSLUKTA

Sabah gazetesinden Abdurraman Şimşek'in haberine göre ise Suudi albay Mutreb, Atatürk Havalimanı'na 2 Ekim gecesi 03.38'de geldi. Yine 2 Ekim'de saat 09.55'te Mutreb, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girerken görüntüye yansıdı. Görüntülerde Mutrep'in en önde yürümesi de dikkat çekti.

SAAT: 16.53'TE MUTREB, REZİDANSIN ÖNÜNDE

Mutreb, bir başka fotoğrafta ise önceki gün ülkesine dönen Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed bin Uteybi'nin rezidansından çıkarken polis kamerasına yansıdı. Bu görüntünün kameralara takıldığı saat ise 16.53... Mutreb ve beraberindeki ekibin 4 gün için rezerve ettikleri otelde rezervasyon iptali yaptıkları sırada bir görüntüsü daha bulunuyor.

ALBAY MUTREB 17.58'TE ÇIKIŞ YAPTI

Mutreb'in yanındaki büyük valiz de dikkatlerden kaçmıyor. Mutreb ve beraberindeki TİM üyeleri ayrıca 2 Ekim 2018'de Genel Havacılık Terminali'nden 17.58'te Türkiye'den çıkış yaparken de görülüyor. Mutreb ve bazı tim üyelerinin konsolosluk konutundan çıkar çıkmaz Atatürk Havalimanı'na yöneldikleri iddia ediliyor.

TİM'in 6 kişiden oluşan bu üyeleri, 2 Ekim'de 17.15'te inip 18.20'de kalkan HZ SK1 kuyruk numaralı Suudi devletine yakın Sky Prime Aviation şirketine ait özel jetle Kahire'ye gidiyor.

 PRENSİN GÖLGESİ GİBİ HER YERDE

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre de Türkiye'nin Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla bağlantısından şüphelendiği 15 kişilik listede yer alan Abdulaziz Mutreb, Suudi Prens Selman'a en yakın isimlerden. ABD basınına göre Maher Abdulaziz Mutreb, Prens Selman'ı adım adım takip eden biri. Prensin pek çok yurtdışı ziyaretine götürdüğü Mutreb'in koruma işini de üstlendiği ileri sürülüyor. Bu yakınlık Mutreb'in Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla Prens arasında bağ olduğu şüphesine yol açıyor.

BAŞKA İSİMLER DE VAR

Türkiye'nin şüpheliler listesinde yer alan diğer isimlerden Abdulaziz Mohammed al-Hawsawi de, Prens Selman'ın koruma ekibinden. Kraliyet muhafızları Thaar Ghaleb al-Harbi ile Muhammed Saad Alzahrani'nin de listede yer alması, Prens Selman şüphesini güçlendiriyor.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2018 09:26

İLGİLİ HABERLER