Asayiş
  • 26.9.2016 00:15

İşte PKK'nın Bombalama keşfi yaptığı noktalar

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda terör örgütü PKK’nın bir eylem timinin İstanbul’da bulunan stadyumlar, polis ekiplerinin toplu olarak beklediği noktalar ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne saldırı hazırlığında olduğunu belirledi. Terör saldırısı planladıkları belirlenen 3 kişi tutuklandı

ANTİ-TANK ROKET BAŞLIĞI ELE GEÇİRİLDİ

Bunun üzerine TEM ekipleri 25 Ağustos Perşembe günü İstanbul ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda İstanbul Kadıköy’de bulunan bir inşaat şantiyesinde Sipan K., Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda ise, Hamit E. ve Şirvan O. yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda Diyarbakır’da gözaltına alınan Hamit E.’nin işyerinde yapılan aramalarda anti tank roket başlığı, kalaşnikof tüfek, örgütsel dokümanlar ve terör örgütü PKK’nın bayrakları ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.

PATLAYICILARI KARGO İLE YOLLADIĞI BELİRLENDİ

Şüphelilerden Hamit E.’nin yapılan sorgulamasında matbaa işiyle uğraştığı, sahte kimlik kullanarak İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa illerine bir kargo şirketiyle patlayıcı maddeler gönderdiği ortaya çıktı. Polis ekipleri şüphelilerin birbirleriyle sürekli telefon ile görüştüklerini fotoğraf alışverişi yaptıklarını belirledi.

KEŞİF YAPTIĞI YERLERİN FOTOĞRAFLARI BULUNDU

Sipan K.’nın Terörle Mücadele Şebe Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamasında ise, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yol yapım çalışmalarında çalıştığı bir süre önce ayrılarak Sancaktepe, Esenyurt, Kartal ve Kadıköy ilçelerinde çeşitli inşaatlarda kısa süreli çalıştığını söylediği öğrenildi. Sipan K.’nın cep telefonunda da inceleme yapan bilişim uzmanı polisler, İstanbul’un çeşitli yerlerinde bulunan çevik kuvvet noktaları, stadyum çevreleri ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde keşifler yaparak fotoğraflarını çektiğini belirledi.

İŞTE KEŞİF YAPILAN YERLER...

Sipan K.’nın keşif yaptığı noktalar ise şu şekilde sıralandı; "Taksim Meydan’ında bulunan Çevik Kuvvet noktası, Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu, Üsküdar’da bulunan polis lojmanları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında bulunan Boğaz Köprülerini Koruma Şube Müdürlüğü binası, Kadıköy’de bulunan  Ülker Stadyumu Fenerbahçe Spor Kompleksi ve çevresinde bulunan çevik kuvvet polis noktaları, Galatasaray Türk Telekom Arena Kompleksi ve çevresindeki çevik kuvvet noktaları, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu ve çevresinde bulunan çevik kuvvet noktaları ile Yenişafak Gazetesi yerleşkesi içerisinde görev yapan çevik kuvvet polis noktası ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün giriş ve çıkış ayakları"

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheli Sipan K, Hamit E. ve Şirvan O.’nun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından 23 Eylül Cuma günü Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayına sevk edildikleri, savcılık sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2016 00:44

İLGİLİ HABERLER