Asayiş
  • 11.1.2017 15:50

İşte Rüzgar Çetin'in mahkemedeki savunması

Yeniden yargılanan Rüzgar Çetin, "30-40'la ilerliyordum. Kaza yapacak kadar alkollü değildim. Mağdur oldum. Psikolojik baskı yapıldım" diyor

7 YIL 6 AYLIK CEZA OY BİRLİĞİYLE ALINDI

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesinin, Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya karıştığı iddiasıyla yargılanan sanık Rüzgar Çetin'e "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan verdiği 7 yıl 6 ay hapis cezası kararını, oy birliğiyle aldığı öğrenildi.

19. Ceza Dairesinde yapılan duruşmaya, sanık Rüzgar Çetin ve avukatları katıldı.

"TRAFİKTE 30-40'LA İLERLİYORDUM"

19. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Dicle, dava dosyasına ilişkin üye hakimin inceleme raporuna göre, duruşma savcısının ve sanık avukatlarının istinaf talebi olduğunu, bu kapsamda duruşma açılarak yargılama yapıldığını söyledi.

Kimlik tespitinin ardından savunması sorulan Çetin, şunları kaydetti:

"Olay olduktan sonra, bugüne kadar ilk günkü gibi hep aynı üzüntüyle yaşıyorum. Bunu da ömrüm boyunca unutmayacağım. Kaza yapacağımı bilmem mümkün değildi. Ben zaten hızlı değildim. Trafik olan bir yolda 30-40'la ilerliyordum.

"ALKOLLÜ HALİM KAZAYA SEBEBİYET VERECEK ORANDA DEĞİLDİ"

Bunların aksi söyleniyor hep, aşırı hız, aşırı alkol... 'Ayyaş şoför' deniliyor. Hiçbiri doğru değil. Bir kadeh alkol içmiştim. Bunun da yasal sınırların içinde olduğunu varsayıyorum. Alkollü halim kazaya sebebiyet verecek oranda değildi. Bir şekilde haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Mağdur oldum. Gazetede terörist gibi, katilmiş gibi yansıtıldım. Ticari hayatım bundan etkilendi.

"TÜRKİYE'DE EN AĞIR CEZALARDAN BİRİNİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIM"

Cezavindeyken, kaza yapanlar teker teker tahliye olurken, bana 'sen ünlü olduğun için çıkamıyorsun' diye söylüyorlardı. Araştırdım, Türkiye'de en ağır cezalardan birini almış durumdayım. Hala da az ceza almışım gibi bana psikolojik baskı uygulanıyor. Sosyal medyada, gazetelerde olsun bundan bahsediliyor. Çok üzgünüm,  Allah razı olsun o insanlar büyüklük gösterdiler, beni affettiler."

SÜREÇ BÖYLE İŞLEDİ

Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada tutuklu yargılanan Rüzgar Çetin, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Çetin'in, "tutuklu kaldığı süre, aldığı ceza miktarı ve mağdurların şikayetinden vazgeçmesi" nedeniyle oy çokluğuyla tahliyesine karar verilmişti.

İTİRAZ EDİLDİNCE YENİDEN YARGILANDI

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şakar da sanık Çetin'in dosya kapsamı ve toplanan delillere uygun olarak, üst sınırdan cezalandırılması istemiyle yerel mahkemenin kararına itiraz etmişti.

YENİ CEZASI ONANIRSA 5 AY HAPİS YATACAK

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesinde yapılan ilk duruşmaya, sanık Rüzgar Çetin ve avukatları katıldı.

Davaya ilişkin kararını açıklayan 19. Ceza Dairesi, Çetin'i "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Rüzgar Çetin cezasının onanması halinde cezaevinde 5 ay 15 gün daha hapis yatacak.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YOLU DA AÇILDI

Çetin hakkında konulan adli kontrol kararının kaldırılmasına karar veren Ceza Dairesi, Çetin'in ehliyetine de 2 yıl süreyle el konulmasına hükmetti.

Güncellenme Tarihi : 11.1.2017 16:35

İLGİLİ HABERLER