Asayiş
  • 27.12.2014 15:24

İşte Türk polisinin yeni silahı

Türk polisinin silahı yüzde 100 yerli ve Samsun'da üretiliyor. Yurt Savunma Sanayi (SYS) geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yabancı firmaları geride bırakarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 25 bin adet tabanca ihalesini performansıyla nefes kesen "Canik TP9SF" marka ve modeli ile kazandı.
 

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Özel Harekat Tesisleri'nde yapılan test atışlarında Canik TP9SF marka tabanca performansıyla ihaleye giren firmaları feride bırakıp testleri ile başarı ile geçerek CANİK TP9SF, Türk polisinin yeni silahı oldu.

Geçen yıl da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 25 bin tabanca alımıyla ilgili ihalesini yine yerli ve yabancı diğer firmaları geride bırakarak kazandıklarını belirten Yurt Savunma Samsun Yurt Savunma Sanayi Genel Müdürü Utku Aral, "Açık teklif usulü düzenlenen ihaleye, 15 bin atışlık mukavemet testlerini geçmeyi başaran iki yabancı firma ile birlikte tamamlayan Samsun Yurt Savuma Sanayi, CANİK TP9SF modeli ile katıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılında ihtiyacı olan 25 bin adetlik silah alımı ihalesinde en iyi performansı sergileyen ve en iyi teklifi vererek ihaleyi kazanan Samsun Yurt Savunma Sanayi polisimize yüzde 100 yerli silahı üretecek olmanın gururunu yaşıyor" dedi.

Genel Müdür Aral, "CANİK TP9SF’nin, ihale testlerinde rakiplerini geride bırakarak başarı gösterdi. TP serisi dünyada da ilgi gören bir silah ailesi. 2012 yılında piyasaya sunulan, emniyet teşkilatımızın 2014 yılı ihtiyacı kapsamında 2013 yılında gerçekleştirdiği ilk polimer ve iğne ateşleme sistemine sahip tabanca ihalesini kazanan TP9 modelinin, kolluk kuvvetlerimizin ihtiyaçları göz önüne alınarak 2014 yılında TP9SA ve TP9SF versiyonları geliştirildi. Tamamen profesyonel kullanım dikkate alınarak tasarlanan TP9SF modeli, tetik mekanizması ve ergonomik performansı ile tüm dünya da büyük ilgi gördü. SYS tarafından 2013 ve 2014 senelerinde yaklaşık yüzde 70’i ihraç edilen TP Serisi tabancaların, 2015 yılında üretimlerini yüzde 50 oranında arttırılması hedeflenmiştir" diye konuştu.

Utku Aral, TP9 modelinden yola çıkarak 2014 yılında geliştirilen TP9SF modelinin, hem polimer teknolojisi, hem iğne ateşleme sistemi ve hem de tek hareket tetik mekanizması ile mukavemet arttırıcı ve rahat seri atış yapabilme performansı yönünden, asker ve polis için vazgeçilmez özelliklere sahip olduğunu söyledi.
Son 3 yılda, AR-GE faaliyetlerine yatırım yapıldığını ifade eden Genel Müdür Aral, savunma teknolojilerine hız kesmeden yatırım yapamaya devam edeceklerini ve 2018 yılına kadar dünyada faaliyet gösteren ilk 10 hafif silah üreticisi firma arasına girmeyi amaçladıklarını belirtti.

MUAMMER AY
SAMSUN

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:20

İLGİLİ HABERLER