Asayiş
  • 2.8.2014 10:26

İtirafçı paralel müdüre ölüm tehdidi

Paralel yapının tüm detaylarını anlatmak üzere itirafçı olmak isteyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün, ailesiyle tehdit edildi. İddialara göre tehdidin arkasında, Atayün için paralel yapı tarafından verilen avukat Kemal Şimşek var.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün’ün, tutuklandığı casusluk operasyonu öncesi gizli tanık, sonra da itirafçı olmak istediğini yazan TAKVİM gazetesi, yeni bir detaya ulaştı. Paralel yapının, Pensilvanya’dan başlayarak devletin tüm kılcal damarlarına nasıl girdiğini anlatacağını belirten Yurt Atayün gizli tanık ve itirafçı olmak istedikten sonra paralel yapı tarafından tehdit edilmişti.

HASTANEDE MARKAJ
Gözaltında iken bir ara rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan Atayün’ün kasıtlı olarak hasta numarası yaptığı, itirafçı olmak için hastanede bir aracı ile görüşmeyi planladığı öğrenildi. Ancak Atayün’ün önemini bilen paralel yapı, onu bir saniye bile yalnız bırakmadı ve pazarlıkları önledi.

AİLEYİ SEMBOL YAPTILAR
Atayün ilk ifadesi sırasında tüm dinleme emirlerini Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Cihan Kansız ve Ercan Şafak gibi savcıların verdiğini belirterek anlatacakları hakkında ön açıklamada bulundu. Ancak paralel yapı Yurt Atayün’ün ailesini tehdit edince Atayün’ün eşi, kardeşi, çocuğu ve yeğenleri gerek Çağlayan’da gerek sosyal medyada göz altı protestolarının öncü isimleri yapıldı. Atayün’ün ailesi paralel yapı tarafından algı operasyonu için kullanılırken İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü’nün gizli bir anlaşma yapıp ailesinin korunması karşılığında geçmişte paralel yapı hakkında arşivlediği tüm bilgileri verdiği iddia edildi.

AVUKATIN GÖREVİ!
Tüm bu iddiaları araştıran TAKVİM ilginç bir bilgiye daha ulaştı. İddialara göre Atayün’ün itirafçı olmasını engellemeye çalışan, Atayün ailesini cemaat adına tehdit eden kişi avukattı. Bu ismin, paralel yapı tarafından polislerin avukatı olarak görev verilen Kemal Şimşek olduğu öğrenildi.

DERSHANE ABİSİ

Casusluk Operasyonu’nda paralel yapı tarafından göz altına alınan polisleri savunmak için görevlendirilen Kemal Şimşek’in geçmişte Bakırköy FEM dershanesinde belletmen abilik yaptığı ve fanatik bir Gülen cemaat üyesi olduğu öğrenildi. Paralel yapının adalet teşkilatı içinde yıllardır örgütlenmesinde kritik roller üstlendiği belirlenen Şimşek’in emirlerini de paralel yapının Yargı İmamı’ndan aldığı iddia edildi. (TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:50

İLGİLİ HABERLER