Asayiş
  • 27.4.2017 14:45

Karadeniz'de Rus savaş gemisi, yük gemisi ile çarpıştı

Kilyos açıklarında bir Rus savaş gemisi ile yük gemisi çarpıştı

Karadeniz'de bir gemi kazası yaşandı. Kazaya karışan gemilerden birinin Rus savaş gemisi diğerinin ise yük gemisi olduğu belirtildi.

HEPSİ KURTARILDI

Kazadan sonra olay yerine ulaşan ekipler, Rus savaş gemisinde bulunan 78 kişilik mürettebatı kurtardı.

RUS GEMİSİ BATTI

Rus savaş gemisi ise battı, kargo gemisi ise batmak üzere.

Kaza Kilyos açıklarında gerçekleşti. Reuters'in haberine göre, Rus savaş gemisindeki askerlerden 45'i kurtarıldı. 15 askerin kayıp olduğu bildirildi.

Yük gemisinin Togo bandıralı Aşot-7 isimli gemi olduğu ve canlı hayvan taşıdığı belirtilirken, diğer geminin Rusya'nın Karadeniz filosundaki Liman isimli istihbarat gemisi olduğu belirtildi. Bir sahil güvenlik yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Rusya'ya ait gemiden 78 kişi tahliye edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Liman isimli geminin mürettebatından ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Açıklamada geminin sancak tarafında bir delik oluştuğu ifade edildi.

RUSYA: OLAY YERİNE UÇAK VE KURTARMA EKİPLERİ GÖNDERİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Filosu'na ait Liman isimli araştırma gemisi İstanbul Boğazı'nın 40 kilometre kuzeybatısında hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen Aşot-7 isimli bir başka gemiyle çarpıştı. Liman gemisinin mürettebatından kimsenin ölmediği ya da yaralanmadığı belirtildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada ayrıca, çarpışma sonucunda geminin sancak kısmında bir delik oluştuğu belirtildi. Çarpışma sonrasında olay yerine bir An-26 uçağı ile kurtarma ekiplerinin gönderildiği de kaydedildi.

REUTERS: RUS GEMİSİNDEKİ 78 PERSONEL KURTARILDI

Reuters'a bilgi veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilileri, Rus savaş gemisindeki 78 personelin tahliye edildiğini belirtti.

Bu arada DHA, kazanın yaşandığı bölgede yoğun sis olduğunu belirtti.

Karadeniz'de gemi kazası

Karadeniz'de gemi kazası


 

Güncellenme Tarihi : 27.4.2017 15:10

İLGİLİ HABERLER