Asayiş
  • 20.6.2017 00:10

Karakolda işkenceye inceleme

İstanbul Bağcılar'da yaşanan işkence iddialarına ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı. Olay ilgili konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, ailenin anlattıklarının kendisine 90'lı yılları çağrıştırdığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ki İstanbul Bağcılar'da Motorize Yunus ekiplerinin vatandaşlara yaptığı uygulama sırasında Efrahim Yakar ve polis arasında yaşanan olay ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı.

İşkence idiaları üzerine açıklama yapan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük olayının üzerinin örtülmemesi gerektiğini ve hukuken yapılması gerekenlerin ivedilikle yapılmasını beklediklerini ifade etti. Elibüyük, "Biz arkadaşlara böyle bir fiziki işkencenin yapıldığını gördük. Hastane raporlarında da bu var. Diğer iddiaların ortaya çıkartılması için de öncelikle İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bu olaya karışan polislere ilişkin soruşturma yürütüp, hukuken ne yapılması gerekiyorsa meselenin üzerine gitmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 20.6.2017 01:16

İLGİLİ HABERLER