Asayiş
  • 14.6.2018 11:55

Karayılan ve Bayık bakın nereye kaçmış?

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, terör örgütü PKK'nın Kandil'deki sözde lider kadrosunun Süleymaniye tarafına ya İran’a kaçmış olabileceklerini söyledi.

Kandil'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor. Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, bugünkü 'PKK’nın lider kadrosu nereye tüydü?' başlıklı yazısında Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in bu soruya verdiği cevabı aktardı.

İşte Bengin’in ilgili sorusu ve Pekin’in cevabı:

“TSK’nın başlattığı Kandil harekâtı sürüyor. Hedef, teröristlerin ulaşılamaz sandıkları ana karargâhlarına ay yıldızlı bayrağı dikmek ve bölgede meşru bir güç tesis edilinceye kadar da orada kalmak. Yani daha öncekiler gibi gidip de hemen dönmek yok. Çünkü sürekli atıp tutan teröristler Mehmetçik’i karşılarında görünce, daha doğrusu geldiğini duyunca tüyüyor, TSK’nın gerekli temizliği yapıp bölgeden ayrılmasından sonra yine ortaya çıkıyorlardı. Dolayısıyla da bu kez böyle bir durumun olması söz konusu değil. TSK, ülkeye terörist girişlerini önlemek ve Kandil’i bir daha alevlenmemek üzere söndürmek konusunda son derece kararlı. Tabii PKK’nın lider kadrosunu hepten susturmayı da...

Peki, bu nasıl olacak? Soruya Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin yanıt veriyor:

“Burada çok fazla birliğe, yani öyle 30-40 bin kişiye de gerek yok. 7-8 bin kişilik bir birlikle değişik yerlere üs kurmak suretiyle çok rahatlıkla Kandil kontrol altına alınabilir. Çünkü Türkiye’nin artık hem profesyonel hem de bu işlerde pişmiş bir ordusu ve silahlı, silahsız İHA’ları var. İstihbarat olarak da çok geliştik. 3-4 ayda Kandil temizlenir.”

Ya PKK’nın lider kadrosu?

“Hiçbir zaman PKK Kandil’de cephe savunması yapmaz. Afrin’de yapmaya kalktı, eline yüzüne bulaştırdı, kaçtı gitti ondan sonra. Onun için terör örgütü liderleri de orada kalmazlar, kaçmışlardır.”

Nereye?

“Gidecekleri yerler belli; ya Süleymaniye tarafına ya İran’a kaçmışlardır. Zaten Cemil Bayık’ın, Murat Karayılan’ın İran’la ilişkileri iyi, büyük ihtimalle oradadırlar. Gidebilecekleri 8-9 adres var değişik yerlerde. Türkiye İran’dan bunları alabilir mi? Zor. İran vermez çünkü kullanıyor onları zaman zaman. Onlar için ayrı operasyon yapılması gerekiyor.”

Güncellenme Tarihi : 14.6.2018 11:57

İLGİLİ HABERLER