Asayiş
  • 21.9.2013 11:32

Kardeşlerin miras kavgasında kan aktı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 2 kardeş ve çocukları arasında çıkan ve taş, sopa ve av tüfeklerinin kullanıldığı miras kavgasında 28 yaşındaki Selahattin O. öldü, 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Aralarında miras nedeniyle husumet bulunan 65 yaşındaki Mevlit O. ile 46 yaşındaki kardeşi Sadık O., sokakta karşılaşınca tartışmaya başladı. İki tarafın çocuklarının da katıldığı tartışma, kısa sürede büyüyerek taş, sopa ve av tüfeklerinin kullanıldığı kavgaya dönüştü.

Kavgada kim tarafından ateşlendiği belli olmayan av tüfeğinden çıkan saçmalar; Mevlit O. ile çocukları Selahattin O. ve 19 yaşındaki Mahmut O.'nun yaralanmasına neden oldu. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri ise, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Harekete geçen polisler, çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri de yaralıları olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürdü. Polisler, ayrıca yeni kavga çıkma ihtimaline karşı olay yerinde zırhlı araçlarla önlem aldı.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Acil serviste tedavisine başlanılan yaralılardan Selahattin O, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralı Mahmut O. ise, acil servisteki müdahalesinin ardından hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesine sevk edildi. Selahattin O.'nun cesedi ise, otopsi için morga gönderildi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Selahattin O.'nun ölüm haberini alan yakınları, hastane bahçesinde sinir krizi geçirdi. Gözyaşına boğulan kişiler, sağlık ekipleri ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Baba Mevlit O. ile hastanedeki güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik oldu. Polisler, hastanede bahçesinde de zırhlı araçlarla önlemlerini arttırdı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olay yerinde çalışma başlatan polisler, kavgada kullanıldığı iddia edilen av tüfeğine el koydu. Kavgaya karıştığı iddia edilen Salih O.'da polisler tarafından yakalanarak gözaltına aldı. Salih O. sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:51

İLGİLİ HABERLER