Asayiş
  • 25.12.2012 23:21

Kayıp genç kızın cesedi bulundu

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde geçen cuma günü gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kaçırıldığı öne sürülen 13 yaşındaki Hatice Çifçi'nin kent merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki meyve bahçesinde cesedi bulundu. Çiftçi'nin ilk belirlemelere göre telle boğularak öldürüldüğü belirtildi.

Akşehir'de oturan Yıldırım Orta Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Hatice Çiftçi, geçen 21 Aralık Cuma günü akşam saatlerinde kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Pide ustası Kayhan ve eşi Pakize Çiftçi, kızlarının akşam eve dönmemesi üzerine polis merkezine gidip kayıp başvurusunda bulundu. Polis, yaptığı araştırmada Çiftçi'nin yolda kaçırıldığı bilgisine ulaştı. En son tek başına Mobesse kayıtlarında görüntüleri olduğu belirtilen Çiftçi'nin, bugün akşam saatlerinde kent merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki meyve bahçeleri yakınında cesedi bulundu.

İlk belirlemelere göre telle boğularak öldürüldüğü saptanan kızın cesedini bulan 55 yaşındaki çiftçi Ramazan Balcı,'nın ilk ifadesinde, "Bahçeme giderken, yerde yüzüstü yatan bir şey gördüm. Yaklaştığımda kız çocuğu olduğunu anladım. Durumu jandarmaya bildirdim" dediği öğrenildi.

Yıldırım Orta Okulu öğretmenleri ise Hatice Çiftçi'nin derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu belirtti. Hatice Çiftçi'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Akşehir Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KIZLARININ ÖLÜ BULUNDUĞUNU ÖĞRENEN AİLE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Akşehir İlçesi'nde geçen cuma günü gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve bugün ölü bulunan Hatice Çifçi'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Akşehir Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Hastaneye gelen anne Pakize ve baba Kayhan Çiftçi, kızlarının öldürülmüş olduğunu duyunca sinir krizi geçirdi. Çiftçi ailesi, hastanenin acil servisinde tedavi altına alındı. 

Jandarma şüphelilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.
 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 21:28

İLGİLİ HABERLER