Asayiş
  • 20.9.2018 00:04

Kemer Beldibi'nde orman yangını

Antalya-Kemer karayolu Beldibi mevkiinde, akşam saatlerinde orman yangını başladı.

Antalya'nın turizm cenneti ilçesi Kemer'in yaklaşık 1 haftadır yangınla başı belada. Göynük'te yıldırım nedeni ile çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle günlerce söndürülemezken, dün Kumluca'dan başka bir yangın haberi geldi. Bu akşam ise Kemer'in lüks otellerinin bulunduğu beldibi bölgesindeki ormanlık alanda yeni bir yangın çıktı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde akşam saatlerinde orman yangını çıktı. Bölgeye çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. D400 karayolu yakınında 3 ayrı noktada başlayan yangına çevredeki vatandaşlar ve jandarma ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

Jandarma ve polisin de bölgede güvenlik önlemi aldığı yangının söndürülmesi için yoğun çaba harcayan ekipler karayolu kenarından yangın noktasına çekilen hortumlarla alevlere müdahale ediyor. İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel de bölgeye gitti.

Yangın bölgesine gelerek çalışmaları yöneten Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, yangının başladığı anda hemen yakınlarda bulunan bir arazözün ilk müdahaleyi yaptığını, ardından bölgeye 15 arazöz daha gönderildiğini belirtti. Dikici, “Yangın rüzgarın etkisiyle yukarı doğru tırmandı. Burası Olimpos ve Beydağları Milli Park sahası içindeki bir alan. Şu anda arkadaşlarımız yangının üst kısmındaki ilerlemesini durdurdu etrafındaki güvenliği almaya çalışıyoruz. Burası sık bir orman, altı da diri örtüyle kaplı, yamaç, gece vakti, tırmanmak zor ona rağmen ekiplerimiz zirveye tırmandılar. Çok kötü bir hava ve aşırı poyraz olmazsa yangını önledik diyebiliriz" dedi.

Yangına sadece karadan müdahale edebildiklerinin altını çizen Dikici, “Gece helikopter havalanmıyor. Gün batımından sonra havacılık kuralları gereği gün hava araçlarımızın çalışma şansı yok. Bu dağlık yörede önlerini görme şansı yok, güvenlik açısından sakıncalı, işçilerimiz ve dozerlerimizle müdahale ediyoruz" diye konuştu.

Dikici yaklaşık 6 hektarlık alanda etkili olan yangına 15 arazöz 90 işçi ve 12 teknik eleman ile müdahale edildiğini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 20.9.2018 02:07

İLGİLİ HABERLER