Asayiş
  • 5.5.2016 21:31

Kilis'e yağmur gibi roket yağdı, 1 ölü 10 yaralı

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden bu sabah ve öğleden sonra atılan 7 Katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezindeki 5 mahalleye düştü.

Ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan roketlerin hedefinde olan Kilis, bu sabah da güne patlama sesleriyle uyandı. Saat 07.50 sıralarında Suriye'den atılan ilk roketatar mermisi Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki asri mezarlık yakınlarında boş araziye düşerek patladı. İkinci roketatar mermisi de aynı mahallede Ekrem Çetin konutlarının bulunduğu bölgeye isabet ederek infilak etti. Büyük paniğe yol açan patlamalarda çok sayıda ev ve araçta hasar oluştu, 1'i polis 2 kişi yaralandı. Sağlık durumları iyi olan yaralılar, kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Saatler 08.40'ı gösterdiğinde atılan üçüncü roketatar mermisi ise Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi'nde boş araziye düşerek infilak etti, yaralanan olmadı. 
Yaşananlara öfkelenen vatandaş can güvenliklerinin sağlanmasını isterken, esnaflar da tepki için kepenk açmadı. 

ROKET MERMİSİNİN 21'İNCİ KURBANI KÜÇÜK NİSA OLDU

Diken üzerinde olan Kilis'te saatler 17.02'yi gösterdiğinde yine Suriye'deki IŞİD mevzilerinden atılan 2 roketatar mermisi Demirciler ve Şıhlar Mahallesi'ne düştü. Kimsenin yaralanmadığı patlamalarda evlerde ve araçlarda hasar oluştu. 

Bu tedirginliği üzerinden atamayan vatandaşların yaşadığı panik sürerken 2 dakika sonra Suriye tarafından atılan 2 roketatar mermisi daha Çaylak Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye düştü. Patlamalarda 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk öldü, 8 kişi de yaralandı. Yaralılar, patlamanın ardından bölgeye giden sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavisi süren yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Nisa Döne Sezer'in ölümüyle 18 Ocak'tan bugüne kadar Suriye'den atılan roket mermileriyle kentte yaşamını yitirenlerin sayısı da 21'e yükseldi. Suriye'den gelen mermilerle kentte 8'i Suriyeli 21 kişinin yaşamını yitirmesi, onlarca kişinin de yaralanması Kilis'te vatandaşların tepkisini iyice artırdı. Patlamaların yaşandığı bölgede toplanan kalabalık, seslerinin duyurulmadığı gerekçesiyle tepki gösterdikleri bazı gazetecilerin fotoğraf makinaları ile kameralarını kırdı.

"20 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ"

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu akşam saat 19:30 sularında Kara Mezra ve Dudiyan bölgelerinde, alınan bir istihbaratı değerlendiren sınır birliklerimiz DEAŞ Terör Örgütüne ait park halindeki 2 (iki) adet mühimmat aracını sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla (Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına almış ve imha etmiştir. Araçların infilakı ve bölgeye yapılan atışlar sonucunda ilk belirlemelere göre 20 (yirmi) DEAŞ üyesi terörist öldürülmüştür. Bölgeden gelen haberler bunun yanında çok sayıda yaralının da olduğu yönündedir. "

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:04

İLGİLİ HABERLER