Asayiş
  • 24.7.2014 21:39

Kimleri dinledikleri ortaya çıktı

Şüphelilerden Şeref Bolat’a emniyet ifadesinde sorulan sorulardan “AK Parti Rize Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oğur, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Şarkıcı Fulden Uras, Gazeteci Ahu Özyurt gibi isimleri  takibe aldığı anlaşıldı.

AK Parti Rize Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oğur’un da 25 Mart 2011-20 Aralık 2011 tarihleri arasında “illegal alanda faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı şahıs” olduğu iddiasıyla dinlemeye alındığı belirtildi. Oğur’un dinlemeyi gerçekleştirenlerden şikayetçi olduğu anlatıldı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DİNLENMİŞ

Şüphelilerin CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’yı 18 Ekim 2011-27 Temmuz 2012 tarihleri arasında “Yakup Akkaya” kullanıcı bilgisi ile dinledikleri ortaya çıktı. Akkaya’yı “Ergenekon kapsamında” suç faaliyeti ile önleme istihbarat faaliyetleri kapsamında “T. Basın Yay. Grf. Ve Amb. San” adına kayıtlı hattan “teknik takibe gerekçe teşkil edecek herhangi bir bilgi ve belge olmadan, usulsüz” dinledikleri ifade edildi.

HİÇBİR RESMİ YAZIŞMA YOK!

Şüphelilerin mağdur Yakup Akkaya’yı uzun süre Ergenekon suç örgütü ile irtibatlı göstererek dinledikleri iddia edildi. Ancak örgüt içerisinde faaliyet gösterdiği veya faaliyet gösteren şahısla irtibatlı olduğuna dair herhangi bir ihbar, bilgi, belge veya resmi yazışma dosyada yer almadı. Bu durumda emniyette şüphelilerden Şeref Bolat’a soruldu. Polisin, “Mağdur Yakup Akkaya’nın Ergenekon suç örgütü ile irtibatlı göstererek teknik takibine başlanmasına ve uzun süre de dinlenmesine rağmen, örgüt içerisinde faaliyet gösterdiği veya faaliyet gösteren şahısla irtibatlı olduğuna dair herhangi bir ihbar, bilgi, belge veya resmi yazışma bulunmamaktadır. Bu konuyu açıklayınız” sorusuna Bolat ise “Bu soruya cevap vermek istemiyorum” diye yanıt verdi.

GAZETECİ DE İZLENMİŞ

Gazeteci Ahu Özyurt’un mail adresinin de 31 Mart 2011-25 Eylül 2012 tarihleri arasında “İllegal alanda faaliyet gösteren şahıslarla irtibatlı” olduğu gerekçesiyle takibe aldığı tutanaklarda yer aldı. Ahu Özyurt’un, dinleme faaliyetini gerçekleştiren şahıs ya da şahıslardan davacı ve şikayetçi olduğu da ifade edildi.

FULDEN URAS’I DA DİNLEMİŞLER

Şüphelilerin Şarkıcı Fulden Uras’ı da dinledikleri ortaya çıktı. Dinlenen numaranın Fulden Uras’ın adına kayıtlı olduğu ancak dinleme kararının “Fulden?” ismiyle alındığı belirtildi. Uras, 2 Mart 2010 - 24 Mart 2010 tarihleri arasında “Fulden?” kullanıcı bilgisi ile “uyuşturucu madde kaçakçılığı” suçundan önleme istihbarat faaliyetleri kapsamında dinlendi. Şüphelilerin, Uras’ı “eksik isim bilgileri kullanılarak, teknik takibe gerekçe edecek herhangi bir bilgi ve belge olmadan” dinledikleri belirtildi.

Sorguda polis şüphelilere “Mağdur Fulden Uras’ın dinlendiği tarihlerdeki teknolojik imkanlar ve istihbari veriler göz önüne alındığında şahsın gerçek kimlik bilgilerinin tespitinin kolayca mümkün olmasına rağmen ilgili makamlara yapılan taleplerde hangi sebeple açık kimlik bilgileri kullanılmayarak sadece “Fulden?” ismi ile söz konusu IMEI adresine ilişkin iletişimine müdahale talebinde bulunulmuştur?”  sorusunu sordu.

Tutanaklarda Fulden Uras’ın uyuşturucu madde kaçakçılığı suçu ile ilişkilendirilerek teknik takibe başlanmasına rağmen, uyuşturucu madde kaçakçılığı suçu hakkında faaliyet gösterdiği veya faaliyet göstere şahısla irtibatlı olduğuna dair herhangi bir ihbar, bilgi, belge veya resmi yazışma bulunmadığı da ifade edildi.

CHP’Lİ DE DİNLEMEYE TAKILMIŞ

Mağdur Barbaros Dinçer’in usule aykırı olarak dinlendiği iddia edildi. Mağdur Barbaros Dinçer’in, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olduğu ve 23 Şubat 2011 ve 1 Ağustos 2012 tarihleri arasında “örgütlü olarak hareket eden bir yapı içerisinde faaliyet gösteren şahıs” suç faaliyeti ile dinlendiği de ortaya çıktı. Dinçer’in, teknik takibe gerekçe teşkil edecek herhangi bir bilgi ve belge de olmayan usulsüz olarak dinlendiği ve dinlenme kararının 5 kez uzatıldığı belirtildi.

EMNİYET GÖREVLİLERİNİ DE DİNLEMİŞLER

Şüphelilerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olarak çalışan müşteki Ferah Zor’u da 24 Aralık 2010-29 Mart 2011 tarihleri arasında dinledikleri belirlendi. Zor’u “organize suç örgütü mensubu” olmak suçundan dinlemişler.
Yine İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olarak çalışan Adem Polat’ın da “organize suç örgütü mensubu” olmak suçundan 24 Aralık 2010-29 Mart 2011 tarihleri arasında dinlendiği belirtildi. Emniyet görevlisi, Özer Düzülütaş da aynı tarihler arasında atnı suç isnadıyla dinlenmiş.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İdari Büro Amirliği’nde görevli Bahattin Kandemir’in 30 Kasım 2010-29 Mart 2011 tarihleri arasında “organize suç örgütü mensubu” olduğu iddiasıyla dinlediği belirtildi. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olarak çalışan Yakup Karaçizmeli de 24 Aralık 2010-29 Mart 2011 tarihleri arasında aynı suçtan dinlenmiş.

Polis memurları Veysel Murat Karaca, Mesut Selçok, Zuhal Gögercin, Ahmet Dilöz ve Mahmut Senger’in de “organize suç örgütü” isnadıyla dinlendiği belirtildi. Ancak polis memurlarından Ahmet Dilöz’ün dinleme kararının “Habeş İde” ismi ile alındığı ortaya çıktı.

akşam

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:02

İLGİLİ HABERLER