Asayiş
  • 22.7.2016 00:02

Kışlalarda ve Emniyette hareketli dakikalar

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü ekipleri, uzun namlulu silahlarla Vatan Caddesi'ndenki Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutmaya başladı.

İstanbul'daki askeri kışlalar önünde de polis ekipleri önlem almaya başladı.

İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren askeri kışlalar ve bazı kritik noktalarda alınan önlemlerin artırıldığı görüldü. Polis, İstanbul Emniyeti önünde alınan önlemleri artırırken, Hasdal Kışlası ve Atatürk Havalimanı başta olmak üzere birçok noktanın önüne ise iş makinaları çekildi.

Geçtiğimiz cuma akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından İstanbul’da akşamsaatlerinden itibaren güvenlik güçlerinde bir hareketlilik gözlendi. Yeni bir girişimin yapılabileceği istihbaratı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve bazı kritik noktalar önünde alınan önlemler artırıldı.

Bu noktalarda polis ekiplerinin aldığı önemler arttırılırken, askeri kışlalar önüne de iş makinelerinin çekildiği görüldü.

Polis ekipleri Hasdal başta olmak üzere birçok askeri kışla önünde önlem aldı. AtatürkHavalimanı önüne de iki iş makinesinin çekildiği görülürken, hareketliğe ilişkin resmi bir bilgi verilmedi.

Hareketliliğin sosyal medya üzerinden yayılması üzerine çok sayıda vatandaş Hasdal Kışlası önüne akın etti. Polis ekiplerinin burada aldığı önlemler ile vatandaşların bekleyişi sürüyor.

1. Ordu Komutanlığı’nda arama

Darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında 1. Ordu Komutanlığı'nda arama yapıldı.Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’nce akşam saatlerinde alınan arama kararı doğrultusunda 1. Ordu Komutanlığı’nda arama gerçekleştirildi. Darbe girişimine katılan ve gözaltında yada tutuklu olan 13 rütbeli askerin çalışma ofisinde yapılan aramada darbeye teşebbüs suçuna ilişkin belge, görüntü kayıtları ve bilgisayar incelemeleri yapılarak deliller arandı. 1. Ordu Komutanlığı’nda yapılan arama çalışmaları sona erdi.
Güncellenme Tarihi : 22.7.2016 00:23

İLGİLİ HABERLER