Asayiş
  • 1.12.2015 10:09

Kur'an kursunda yangın dehşeti

Kur'an kursundaki facianın nedeni belirlendi
Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Kuran kursunda 6 çocuğun hayatını kaybetmesine, 3 çocuğun da yaralanmasına neden olan yangının nedeni belirlendi.

Kulp ilçesi Karaağaç Mahallesi’ndeki yatılı Kuran kursunda bugün sabah saatlerinde meydana gelen ve 6 çocuğun hayatını kaybetmesine, 3 çocuğun da yaralanmasına neden olan yangının nedeni belirlendi. Yangının gece ısınmak için yakılan elektrikli sobaya çocuklardan birinin battaniyesinin temas etmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.

Öte yandan, olay yeri ekiplerinin Kuran kursundaki incelemeleri sürerken, hayatını kaybeden çocukların yangın yüzünden tanınmaz hale geldiği belirtildi.
 

Edinilen bilgilere göre, olay, sabah saatlerinde Kulp ilçesi Karaağaç Mahallesi’nde meydana geldi. Kırsal alanda bulunan mahalledeki yatılı Kuran kursunda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında, Muhammed Bingöl, Sabahattin Altun, Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Nur Muhammed Bayka, olay yerinde hayatını kaybederken, Mahsum Bayka, Abdullah Tekin ve Mehmet Mensur Bayka adlı 3 öğrenci ise yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Dr. Abdullah Biroğul Kulp İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Olayın ardından bölgeye gelen jandarma ekipleri, çevrede incelemelerde bulunurken, yangınla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:25

İLGİLİ HABERLER